Helyi közélet

2014.01.15. 07:55

Itthon az ároktői banditák

Miskolc - Miskolcon felelnek az ároktői fogolyszökésért.

Miskolc - Miskolcon felelnek az ároktői fogolyszökésért.Megérkezett az „ároktői banda" két tagja ellen benyújtott vádirat a Miskolci Törvényszékre. Az idős emberek kirablására szakosodott bűnözői csoport ügyében a múlt héten született jogerős ítélet, de a házi őrizet szabályait megszegő, majd Svájcig menekülő apa és fia ellen fogolyszökés miatt is indult egy büntetőeljárás. Még nem tudni, hogy ebben az ügyben mikor lesz tárgyalás.

A banda fejével kapcsolatban a közelmúltban egy másik hír is szárnyra kapott; miszerint az ítélethirdetés előtt, a tárgyalás szünetében megpróbálta felakasztani magát. Bár a férfi tagadja, hogy öngyilkos akart lenni, a Blikk úgy értesült, a nyakán lévő hámsérülés miatt kikérdezték őrei, és látleletet is vetettek.

Lomtalanításkor figyelték ki

Az ároktőiek összesen 12 rablást követtek el Budapesten, Szihalmon, Horton, Andornaktályán és Görbeháza-Bagotán. Ez utóbbi tetthelyen egy 80 éves férfi bele is halt a brutális bántalmazásba.

A 18 áldozat átlagéletkora 74,5 év volt, s csak azért ilyen alacsony, mert két megtámadott idős asszony együtt él az 53, illetve 50 esztendős gyermekével. A rablók betörtek hozzájuk, kegyetlenül megkínozták, kirabolták őket. Kettejüket meggyilkolták. Az ároktői banda tagjai ellen a legsúlyosabb vád a minősített emberölés volt. A bűnözők lomtalanításokon kitett tárgyakat szedtek össze, s közben begyűjtötték az információkat is későbbi áldozataikról. Egy tucatnyi idős embert szemeltek ki, akiket később otthonukban „látogattak" meg. Az éjszaka leple alatt behatoltak lakásaikba, embertelen brutalitással bántalmazták őket, és értékeikkel távoztak.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában