Helyi közélet

2014.01.22. 15:05

Hogy elkerüljék a baleseteket

Miskolc - Egyedi naptárral és baleset-megelőzési filmekkel is segítik a közlekedőket.

Miskolc - Egyedi naptárral és baleset-megelőzési filmekkel is segítik a közlekedőket.Egyedi asztali naptárral is segíti idén a gépjárművezetőket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közlekedésbiztonsági Alapítvány. A naptár egyediségét az adja, hogy a 63 törvényt tartalmaző KRESZ jogszabályból az 52 legfontosabbat mutatja be az év 52 hetére lebontva. A naptárakat olyan hivatásos gépjárművezetőknek szánják, akik napi szinten közlekednek a hazai utakon, így elengedhetetlen számukra a KRESZ naprakész ismerete – tudtuk meg Szilágyi Ferenc r. őrnagytól, az alapítvány titkárától.

Mint jelezte, az alapítvány továbbra is nagy hangsúlyt fektet a megye közlekedésbiztonságának növelésére. Ennek szellemében a Szerencsejáték Zrt. anyagi támogatásával két új baleset-megelőzési feladatot valósítanak meg. Egyrészt tavasszal Miskolc belvárosában bemutatják a Mobil baleset-megelőzési buszt, melynek külső oldalára egy 22"-os monitort szerelnek fel, aminek segítségével az érdeklődők aktuális baleset-megelőzési kisfilmeket is megtekinthetnek. Legalább ennyire fontos, hogy a kezdő és a jövő potenciális sofőreinek figyelmét hatványozottan ráirányítsák a közlekedésben rejlő veszélyekre. Így a középfokú oktatási intézményekben is szeretnének bemutatni a fiataloknak – a monitor állványzaton történő használatával – baleset-megelőzési filmeket.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában