Helyi közélet

2014.01.29. 13:56

Hátrányból előny: ingyen múzeum

Miskolc - A kiállítás kész, megérkezett „Rudi” is, jöhet a 41 település 6200 diákja a Pannon-tenger Múzeumba.

Miskolc - A kiállítás kész, megérkezett „Rudi” is, jöhet a 41 település 6200 diákja a Pannon-tenger Múzeumba. A miskolci Herman Ottó Múzeum tavaly november 20-án megnyílt Pannon-tenger Múzeumában eddig mintegy 5000 látogató fordult meg, tudtuk meg a hétfői, projektzáró sajtótájékoztatón.

„A kiállítás lényegében kész”, fogalmazott Szolyák Péter. Elsorolta a változásokat is: megérkezett a rudabányai ősmajom rekonstrukciója is, a „Gabi” becenévvel illetett, 10 millió éves ősmajom fosszilis csontjai alapján, Kordos László paleontológus útmutatásai szerint. „Rudi” az „Őserdei ösvényeken – A bükkábrányi mocsárcipruserdő és kora” új kiállításban kapott helyet. Kibővítették és megerősítették a lovak evolúcióját tárgyaló kiállításrészben a lólábnyomatok készítésére alkalmas játékot is. Továbbá a jobb vizuális élmény kedvéért néhány héten belül állandó belső világítást kap a 20 ezer literes tartályban őrzött ősfa.

Ingyenes lehetőség

Újdonságként jelentette be Tóth Arnold igazgatóhelyettes, hogy a megnyitón átadott projektterv is célba ért: Balog Zoltán miniszter a saját keretéből 5 millió forintot ajánlott fel annak érdekében, hogy a megye 41 hátrányos településének mintegy 6200 diákja, akik támogatás híján aligha lehetnének részesei ennek a különleges, interaktív múzeumi élménynek, eljuthassanak a Pannon-tenger Múzeumába. Így viszont az utaztatásukat is megoldják, s még egy kiválasztott kiállítást is megnézhetnek. A projekt március 16-án indul, s e tanév végéig tart. Ám tervezik, hogy újabb forrás felkutatásával folytatása lesz.

ÉM-SZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában