Helyi közélet

2014.01.23. 07:22

A bűnmegelőzés a fő szempont

Ózd - Kisfilmek mutatják be az ózdiakra leselkedő veszélyeket.

Ózd - Kisfilmek mutatják be az ózdiakra leselkedő veszélyeket.Az Ózdi Rendőrkapitányság és a Nemzetiségi Roma Önkormányzat együttműködésének keretén belül bűnmegelőzési kisfilmeket vetítettek a közfoglalkoztatásban részt vevő emberek számára.

Elsősorban azokat a veszélyeket filmesítették meg, amelyek a városban és a környéken jellemzően fenyegethetik a fiatalabb és az idősebb korosztályt. Berki Lajos úgy véli: a legfontosabb, hogy megelőzzék ezeket az eseteket, ezért rendkívül fontosnak tartja, hogy a roma réteg is rendelkezzen ezekkel az ismeretekkel.

- Ezeket a kisfilmeket a romáknak és nem romáknak egyaránt meg kell nézni - tette hozzá a Nemzetiségi - és Roma Önkormányzat ózdi elnöke. - Az utcai támadás, a drogfogyasztás, a közlekedési szabálysértések mind előfordulnak nálunk, ezért hasznos tudást kaptak az emberek. Már most, az első alkalommal is látszik, hogy van érdeklődés, ezért a jövőben szeretnénk minél nagyobb rétegben terjeszteni a videókat.

Kótai Jánosné szerint hasznos volt a félórás vetítés, hiszen látszott, hogy milyen formában lehet veszélyben a biztonságuk. Gyermekei és unokái is vannak, ezért a jövőben még jobban fog figyelni rájuk. A roma közfoglalkoztatottak egyöntetűen úgy vélekedtek, hogy szükség volt erre a külön programra.

 Terjed a fű

 

- A valós életről, a veszélyekről szóltak a filmek. Felhívta az emberek figyelmét, hogy mire figyeljenek oda, hogyan kerüljék el ezeket a dolgokat - fogalmazott Bódi Alfonz. - Tapasztalom, hogy a tizenévesek is szívják a füves cigit és a nehéz anyagi helyzet ellenére teljed a drogfogyasztás, ezt mindenképpen vissza kellene szorítani Ózdon.

Egy pályázati lehetőséget kihasználva pontosan ezért készíttette el ezeket a néhány perces összeállításokat az Ózdi Rendőrkapitányság. A jövőben az általános iskolák felső tagozatos osztályaiban, a középiskolákban és minél több fórumon szeretnénk eljuttatni az emberekhez.

Hat történet

 

- A filmek révén igyekszünk megelőzni a bűncselekményeket és a közúti közlekedési baleseteket - tette hozzá Molnár Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője. A dvd öt bűnmegelőzési és egy közlekedésbiztonsági történetet dolgoz föl, alapjában véve olyan témákat, amelyek a kapitányság illetékességi területén jellemzőek. Hitvallásunk, ha ezzel a típusú ismeretterjesztéssel csak egy jogsértést megakadályozunk, akkor már nem dolgoztunk hiába.

ÉM-ME

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában