Helyi közélet

2013.12.03. 09:32

Megújul az Ifj. Márkus Gábor Alapítvány - Továbbra is a magyar triatlonért és Tiszaújvárosért!

Tiszaújváros - A megújulás alatt álló Ifj. Márkus Gábor Alapítvány a Magyar Triatlonsportért november 29-én este tartotta meg idei, sorrendben tizenötödik díjátadó összejövetelét Tiszaújvárosban. 2013-as teljesítménye alapján Horváth Zsanett (Uniqa Team Újbuda SE) és Balogh Máté (TVK-Mali TK) érdemelte ki az anyagi támogatással együtt járó elismerést.

Tiszaújváros - A megújulás alatt álló Ifj. Márkus Gábor Alapítvány a Magyar Triatlonsportért november 29-én este tartotta meg idei, sorrendben tizenötödik díjátadó összejövetelét Tiszaújvárosban. 2013-as teljesítménye alapján Horváth Zsanett (Uniqa Team Újbuda SE) és Balogh Máté (TVK-Mali TK) érdemelte ki az anyagi támogatással együtt járó elismerést.A Garden Panzióban összegyűlteket Péter Attila kuratóriumi tag köszöntötte. Mivel sajnos idén nyáron a sors tragikus hirtelenséggel átírta az elmúlt 15 évben megszokott forgatókönyvet, a család nevében már nem a családfő, az egyik alapító, dr. Márkus Gábor köszönhette meg a kuratórium munkáját, a támogatók segítségét és gratulálhatott elsőként a díjazottaknak, hanem idősebb fia, Márkus Gergely tette meg ezt.

A folytatásban levetítették az Ifj. Márkus Gáborról szóló kisfilmet, mely ezúttal is az emlékezés meghatározó részét képezte.

Lehmann Tibor, a TVK-Mali TK elnöke, a kuratórium tagja elmondta, hogy minden bizonnyal idén érkeztek be a legszínvonalasabb pályázatok, melyek kiegyensúlyozottsága miatt rendkívül nehéz volt kiválasztani a nyerteseket.

Máli János, a kuratórium elnöke jelentette be, hogy ebben az évben kilenc sportoló pályázott. Közülük az országos kategóriában a junior Európa-kupa sorozatban összetett első, az alanyai junior Eb-n egyéni 6. helyet kiérdemlő Horváth Zsanett (Uniqa Team Újbuda SE), míg a tiszaújvárosi színek képviseletében a legtöbb bajnoki pontot gyűjtő, az olimpiai távon az U23-as korcsoport ob-aranyát megnyerő Balogh Máté (TVK-Mali TK) lett a két díjazott.

Az alapítók nevében elsőként Magyar Lajos kért szót, aki valamennyi érintettel együtt megrendülve nyilvánította ki fájdalmát a kényszerű változás miatt. – A tiszaújvárosi triatlon kiválóan megtervezett, felépített építményének tartóoszlopa kidőlt, de a szerkezet mégsem omlott össze, mert a segédoszlopok átvették a terhelést – fogalmazott Magyar Lajos. - Az élet - a gps nyelvén szólva - „újratervezésre” kényszerítette mind a sportágban, mind az alapítványban munkálkodókat, akik egy emberként a folytatás mellett döntöttek. Az alapítók nevében szeretném megköszönni az eddigi kuratórium és Felügyelő Bizottság tagjainak másfél évtizedes, korrekt munkáját. Az új kuratóriumnak és Felügyelő Bizottságnak hasonlóan eredményes munkát kívánok, mint, amit elődjeik végeztek! Azt gondolom, hogy ez az alapítvány szíve, lelke, lelkiismerete a Triatlon Nagyhétnek, a világkupáknak. A triatlon, a Nagyhét olyan érték, olyan know-how, melyet dr. Márkus Gábor honosított meg, talált ki, majd a család fejlesztett tovább évről-évre. Olyan érték ez, melyet bármelyik város örömmel venne át! Azt kérem minden érintettől, hogy becsüljük meg továbbra is együtt ezeket az eredményeket! Most már két Márkus Gábor emléke kötelez bennünket munkánk során!

- Ez az első alkalom, amikor nagyon hiányzik valaki, akivel évtizedeken át vállvetve segítettük a triatlonsportot – hangsúlyozta Bráz György, Tiszaújváros polgármestere. - Dr. Márkus Gábor emlékének nem adózhatunk méltóbban, mint, hogy tovább visszük az általa megkezdett közösségteremtő munkát. A triatlonra, a Nagyhétre szüksége van a városnak! Ezért nem lehet kérdés, hogy az önkormányzat részéről a jövőben is minden támogatást biztosítunk a rendezéshez. Ezen túlmenően az alapítványt és a Márkus-családot is támogatásunkról biztosítom. A díjazott fiataloknak azt szeretném mondani, hogy remélhetően ez a siker újabb sikerekre serkenti őket, melyhez sok-sok kitartást kívánok! Persze nem nyerhet mindenki világ-vagy olimpiai bajnoki aranyérmet, de az egészen biztos, hogy a sport jobb emberré tesz mindenkit!

Koscsó Lajos szintén alapítóként szólt a jelenlevőkhöz: - A gratuláció mellett mindannyiunk szívében más is munkálkodik. Egy édesapa, egy barát elvesztésén nem lehet túl lépni! Tiszaújváros meglehetősen ismert az iparáról, de a triatlon révén lett igazán ismert a világon, amit dr. Márkus Gábornak köszönhetünk. Nehéz lesz nélküle, de az örökébe lépő fiai és Lehmann Tibor, valamint a város alkotta hármas pillér garancia az eddigiekhez hasonló színvonal megtartására.

Dr. Bíró Marcell, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) elnöke levélben üdvözölte a díjátadó résztvevőit. Köszöntőjében kiemelte, hogy az alapítvány támogatói valamennyien értik és megértik, hogy a Magyar Triatlon Sport jövője érdekében az alapítók által megjelölt feladatok mind-mind olyan fontos célok, melyek támogatást igényelnek és ez a támogatás közvetlenül hasznosul.

A tavalyi országos díjazott, Dudás Eszter (Uniqa Team Újbuda SE) szintén levélben köszöntötte résztvevőket.

Az est hivatalos részének végén, csak úgy, mint eddig mindig, házigazdaként, dr. Márkus Gáborné, Jutka asszony invitálta meg az egybegyűlteket egy kötetlen beszélgetéssel egybekötött vacsorára.


Az alapítvány tisztségviselői

Alapítók:

TVK-Mali Triatlon Klub, Magyar Triatlon Szövetség, Magyar Lajos, Koscsó Lajos, Suhajda József, Dr. Márkus Gábor

A kuratórium leköszönő tagjai:

Máli János(elnök), Kaszás József, Zubornyákné Verrasztó Gabriella, Török Alfréd, Péter Attila, Gombkötő Roland, Lehmann Tibor

A Felügyelő Bizottság leköszönő tagjai:

Veresné Danila Marianna (elnök), Zemen János, Vígh Sándor

A megújuló kuratórium tagjai:

Márkus Gergely (elnök), Máli János, Péter Attila, Szűcs István, Dr. Varga Béla

A megújuló Felügyelő Bizottság tagjai:

Dr. Szabó Tamás (elnök), Gályász Dániel, Wéninger Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában