Helyi közélet

2013.12.02. 11:08

Érseki hálaadó szentmise Ózdon, templomi jubileum alkalmából

Ózd - Ünnepi hálaadó szentmisét tartottak 2013. november 24-én, Krisztus Király Vasárnapján az Ív úti római katolikus Szent Kereszt templomban abból az alkalomból, hogy 120 esztendővel ezelőtt szentelték fel.

Ózd - Ünnepi hálaadó szentmisét tartottak 2013. november 24-én, Krisztus Király Vasárnapján az Ív úti római katolikus Szent Kereszt templomban abból az alkalomból, hogy 120 esztendővel ezelőtt szentelték fel.A szentmise szertartásának főcelebránsa dr. Ternyák Csaba egri érsek volt, aki prédikációjában egyebek mellett elmondta: Jó belegondolni, hogy ebben a százhúsz évben hány és hány ezer ember élte meg napról napra, vasárnaptól vasárnapig, vagy egyik ünneptől a másik ünnepig azt a csodálatos érzést, hogy jó elmenni az Úr házába. Jó együtt lenni a testvérekkel és imádni , dicsérni Istent, s kérni az ő segítségét. Az igazi templom azonban mi vagyunk, nem a kő templom - jegyezte meg az érsek atya. Prédikációjának további részében szólt a Hit Évének lezárásáról és Krisztus Király ünnepének jelentőségéről. A szentmise végén az érsek atya megszentelte azokat a templomi lobogókat, melyeket a hívek adományából készítetett az egyházközség.

Végezetül Székely Dénes plébános és az egyházközség világi elnöke köszönetet mondott dr. Ternyák Csaba egri érsek úr és a paptestvérek szolgálatáért.

Kerékgyártó Mihály

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában