Helyi közélet

2013.12.09. 09:12

Előfizetőnk kérdezte: Elcsúszott a számlázás a rezsicsökkentés miatt

Borsod-Abaúj-Zemplén - Miért kell 2 ÉMÁSZ-számlát befizetnünk, különböző, egymáshoz közeli teljesítési időkkel? – kérdezték olvasóink.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Miért kell 2 ÉMÁSZ-számlát befizetnünk, különböző, egymáshoz közeli teljesítési időkkel? – kérdezték olvasóink.Egyszerre küldte ki a napokban az októberi és a novemberi számlákat az ÉMÁSZ. Van, akinek a kézbesítéstől számított három hétet hagytak az első teljesítésre, míg a másodikra az előző befizetéstől számítva csak két, s van, akinek csupán egy hetet. Olvasóinkat az háborította fel: éppen decemberben két áramszámlát is be kell fizetniük, ráadásul alig van a kettő között időbeni különbség.

Boross Norbert kommunikációs igazgató ezt azzal indokolta: az utolsó pillanatban jelent meg a Közlönyben, hogy a rezsicsökkentés miatt milyen új árakat érvényesíthetnek októbertől. Mint mondta: kétmillió számla elkészítése, kinyomtatása is időbe kerül, így az októberi számlák időben elcsúsztak; a novemberiek teljesítésének dátuma viszont már a megszokott időpontot tartalmazza. Vagyis összecsúsztak a dátumok, ez okozza a reklamációkat.

Olvasóink továbbra sem értik: miért nem gyakorol méltányosságot a szolgáltató, miért nem tolja ki a következő fizetési határidőt annyival, amennyivel csúszott az első, hiszen nem ők tehettek arról, hogy késett a számla. Két befizetés pedig, ilyen közel egymáshoz év vége előtt különösen megterhelő.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában