Helyi közélet

2013.12.18. 08:14

Ajándék az Oroszlánoktól

Miskolc - A Lions klub a látássérültek mellett más fogyatékkal élőkön is igyekszik segíteni.

Miskolc - A Lions klub a látássérültek mellett más fogyatékkal élőkön is igyekszik segíteni.Karácsonyi ünnepséget tartottak kedden a miskolci Tüskevár óvodában. Ebben önmagában semmi rendkívüli nem lenne, hiszen karácsony előtt minden gyermekintézmény megtartja a maga „házikarácsonyát".A Tüskevár „lakói" azonban enyhén vagy középsúlyosan értelmi fogyatékos gyermekek, akiknek speciális nevelésre, oktatásra, fejlesztésre van szükségük, egyébként másban nem különböznek ép társaiktól; éppolyan elkerekedett szemmel nézték a csillagszóró fényét, és éppen olyan lelkesen énekelték a karácsonyi dalokat, mint ők. Ha az ember végignézett rajtuk, nem „beteg" embereket látott, hanem boldog gyerekeket, akiknek speciális igények vannak.

A gyerekek karácsonyi műsorát megnézte dr. Nyíri Attila és Vinnai János, az Első Miskolci Lions Klub tagjai is, akik jelképesen átadták a szervezet adományaiból vásárolt, járást és egyensúlyozást javító eszközt.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában