Helyi közélet

2013.12.10. 13:38

140 tárolót helyeztek ki a csomópontokban

Miskolc - Ha nem sózunk a kapunk előtt megbüntetnek? Egyáltalán: sózhatunk?

Miskolc - Ha nem sózunk a kapunk előtt megbüntetnek? Egyáltalán: sózhatunk?- A környezet védelme miatt a belvárosban, Lillafüreden és Miskolctapolcán a kihelyezett tárolók homokkal vannak feltöltve, míg máshol homok és keverékével - tudtuk meg a megyeszékhely kapcsán Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding kommunikációs vezetőjétől. - Mintegy 140 tároló van kihelyezve a buszmegállók környékére, forgalmasabb csomópontokba, amelyekből a téli hóeltakarítást és síkosságmentesítést végzők dolgozni tudnak. A villamosmegállóknál, a megállók védelme érdekében zeolitot helyeztek ki.

Ellenőrizhetnek

Ami az ellenőrzést illeti: információink szerint úgy fest jelen pillanatban, hogy a Közterület-felügyelet végzi majd a kontrollt, azonban későbbre ígértek tájékoztatást az ügyben.

Egyébként Miskolc önkormányzata 22/1999. (VI.07.) számú, többször módosított rendelete szól a köztisztasággal és a települési szilárd hulladékkal összefüggő tevékenységről, ezen belül a hóeltakarításról, síkosság-mentesítésről. Eszerint "a szóróanyag beszerzéséről (...) a tisztántartásra kötelezettnek kell gondoskodni. (...) A parkok területén, nyílt vízfolyások mentén, védett természeti értékek, műalkotások, műemlékek környezetében, díszburkolaton, hidakon, alul- és felüljárókon, és az egész Bükki Nemzeti Park területén tilos klorid tartalmú vegyszerek használata." Pásztor Imre hozzátette: a magánházaknál a járdák takarítását az önkormányzat rendészetének munkatársai ellenőrizhetik. És ha sózás: 2010. január 1-től életbe lépett az a kormányrendelet, amely tartalmazza a fás szárú növények védelmi szabályainak megsértése esetén kiszabható pénzbírság összegét, ami akár százezer forint is lehet.

ÉM-JLI


Balesetmenetesen, de...

A még mindig gyakran használt sózást tavaly betiltották - terjedt el a köztudatban, azonban ez a megfogalmazás pontatlan. A fás szárú növények védelméről szóló 346/2008 (XII.30.) számú kormányrendelet szerint 2010. szeptember 1-jétől a belterületi közterületen - a közúti forgalom számára igénybe vett terület (úttest) kivételével - a síkosság-mentesítésre olyan anyag használható, amely a közterületen vagy annak közvetlen környezetében lévő fás szárú növény egészségét nem veszélyezteti.Azaz: a balesetmentes közlekedést biztosítani kell, de olyan módon, hogy ez a környezetre a lehető legkisebb terhelést jelentse.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában