Helyi közélet

2013.11.16. 20:43

Nézőpont: Józsi bácsi légzsákja

"Józsi bácsi! Józsi bácsi! Képzelje! Jönnek a japánok!" - lelkendezett Jancsi az újságot lóbálva. "Hinnye, az oroszok?" - kérdezett vissza az öreg. "Neeem, hanem a ja-pá-nok!" - legyintett elnézően a fiú. "Hallom fiam, nem vagyok süket: oszt mit fognak csinálni Miskolcon?" "Azt hallani, hogy biztonsági öveket, légzsákokat, kormányrendszereket, gyereküléseket..." - sorolta lelkesen a legény. Juhász-Léhi István jegyzete.

"Józsi bácsi! Józsi bácsi! Képzelje! Jönnek a japánok!" - lelkendezett Jancsi az újságot lóbálva. "Hinnye, az oroszok?" - kérdezett vissza az öreg. "Neeem, hanem a ja-pá-nok!" - legyintett elnézően a fiú. "Hallom fiam, nem vagyok süket: oszt mit fognak csinálni Miskolcon?" "Azt hallani, hogy biztonsági öveket, légzsákokat, kormányrendszereket, gyereküléseket..." - sorolta lelkesen a legény. Juhász-Léhi István jegyzete."Légzsák, gyerekülés" - vakarta meg a tarkóját az idős férfi. "Oszt mit fogunk vele csinálni?"

"Mi semmit öreg, hanem azokat majd beleépítik az autókba!" - így a fiú.

"És ki fogja azokat az autókat megvenni? Mer hogy mi nem, az hétszentség fiam! - pufogott az öreg, akinek ugyan az átkosban volt egy Trabantja, ám mivel nagyon megromlott a látása, nem lehetett évek óta jogosítványa.

"Meg fogják papa, megfogják szépen azokat venni, mert megyünk kifelé a válságból! Ráadásul sok munkahelyet is teremt ez a beruházás, ami nagyon jó." - és úgy ütött a levegőbe a fiú, mint egy amerikai kosaras.

"Mennyit?"

"500 és 1000 között fognak ott dolgozni - úgy tudom" - válaszolta a fiú.

"500, 1000... Az most sok, vagy kevés?" - bizonytalanodott el az öreg.

"Persze, hogy sok! Gondolja csak meg, az legalább három-négyezer emberre hatással van." - sorolta a fiú.

"Ha te mondod, biztos sok, de mi 2500-an dolgoztunk a Gyár kovácsműhelyében. Én 30 évig." - húzta ki magát az idős ember.

"Jaj, semminek nem tud maga örülni!" - felelte a fiú.

"Dehogynem! Végre hazajön az öcséd Angliából és megihatjuk azt a finom tavalyi főzésű pálinkát!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában