Helyi közélet

2013.11.05. 10:05

Nagy utca, nagy teher

Miskolc - Egyelőre november 8-ig demonstrálnak a Nagy Sándor utcaiak.

Miskolc - Egyelőre november 8-ig demonstrálnak a Nagy Sándor utcaiak. A miskolci Nagy Sándor utca lakói némileg meglepő módon arra kérték (és kérik) az autósokat, hogy kerüljék el az utcájukat. Azt írták szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben, hogy: „ha mégis erre kell jönniük, tartsák be a 30 km/h sebességkorlátozást, vezessenek úgy, mintha önök is itt laknának! Részesítsék előnyben az új tehermentesítőt!”

Sőt! Ígéretük szerint november 4–8-ig minden nap forgalomlassító demonstrációt tartanak reggel 7 és 8 óra, valamint 16 és 17 óra között! Az előzményekről röviden: lassan több évtizedes problémája az itt élőknek az, hogy a forgalom miatt elértéktelenednek ingatlanjaik, életveszély fenyegeti őket a száguldozó autók miatt, plusz a csapadékvíz elégtelen elvezetése miatt vizesek a házuk fala.

– Dudáltak, integettek nekünk a felénk autózók. Úgy érzem pozitívak a visszajelzések – mondta lapunknak a hétfő reggeli tapasztalatokról Tóth Gyula, a Nagy Sándor utcai demonstráció egyik szervezője, aki viszont azt is hozzátette: a 4A-s jelzésű buszt elterelték az utcájukból. Ugyanakkor továbbra is várják, hogy mikor lesznek elhelyezve a korábban ígért „fekvőrendőrök”.

Tóth Gyula elárulta: egyelőre november 8-ig demonstrálnak (jelenleg 8-10 fővel), addig, amíg nem teljesülnek kéréseik.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában