Helyi közélet

2013.11.06. 14:39

Közlemény - Együtt-PM: Az egykulcsos adó elszegényíti a polgárokat és veszélybe sodorja a munkahelyeket

Miskolc - Reagálás Csöbör Katalin, fideszes országgyűlési képviselőnek az Észak-Magyarországban és a Borsod Online-on megjelent közleményére.

Miskolc - Reagálás Csöbör Katalin, fideszes országgyűlési képviselőnek az Észak-Magyarországban és a Borsod Online-on megjelent közleményére.Tíz emberből nyolc rosszul járt az igazságtalan egykulcsos adóval. Az Együtt-PM Szövetség fogyasztásbővítő, munkahelyteremtő és igazságos adórendszert akar bevezetni.

Bajnai Gordon kormányzása végén százezer forintos bruttó jövedelemből 75 ezer maradt a munkavállalóknál, ma viszont - az adójóváírás megszüntetése miatt - csak 65 ezer. Aki viszont havi bruttó 700 ezer forintot keres, az most majdnem százezer forinttal több pénzt vihet haza havonta! Jócskán megnőttek a vállalkozások terhei is, ennek következtében csak a nagy cégek ötvenezer dolgozót bocsátottak el a kormányváltás óta.

Mindenki megtapasztalhatta, hogy az egykulcsos adó elszegényedést hozott, a három vagy több gyermeket nevelő családoknál a szegénységi ráta a kétszeresére, majdnem 40 százalékra nőtt . Az Együtt -PM Szövetség megtartaná, sőt, a kisebb keresetűeknél szélesítené is a családi adókedvezményt.

Nem véletlen, hogy az emberek négyötöde szerint a kormány rosszul teljesít a munkahelyteremtésben, a foglalkoztatási adatok javulása pedig csak a közmunkának és a külföldön dolgozóknak köszönhető.

- Nagy-Korsa Judit, az Együtt-PM Szövetség és az MSZP képviselőjelöltje -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában