Helyi közélet

2013.10.02. 23:53

Nem menekülhettek a hatóságok elől

Miskolc - Az elkövetők tetőjavítás ürügyén mentek be majd bántalmazták idős áldozatukat, aki később belehalt sérüléseibe. A nyomozók azonosították, majd nemzetközi jogsegély igénybevételével a román hatóságok közreműködésével hallgatták ki a gyanúsítottakat.

Miskolc - Az elkövetők tetőjavítás ürügyén mentek be majd bántalmazták idős áldozatukat, aki később belehalt sérüléseibe. A nyomozók azonosították, majd nemzetközi jogsegély igénybevételével a román hatóságok közreműködésével hallgatták ki a gyanúsítottakat.A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 2010 szeptemberében Miskolcon történt bűncselekménnyel kapcsolatban.

A nyomozás kiinduló adatai szerint az elkövetők 2010. szeptember 23-án délután a Miskolc, Gyár utcai lakásában bántalmaztak egy 70 éves férfit, aki később, kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe.

A három évig tartó nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a bűncselekmény elkövetésével három román férfi (H. R. 39 éves, H. L. 33 éves, valamint 17 éves fiatalkorú társuk) gyanúsítható, akik kihallgatása nemzetközi jogsegély keretében – a magyar és a román ügyészi szervek közreműködésével – a közelmúltban megtörtént. A kihallgatások során közölt megalapozott gyanú szerint a terheltek az említett napon tetőjavítás ürügyén mentek be az idős férfi lakásába, majd bántalmazták a sértettet, aki később belehalt sérüléseibe.

Az azonosított elkövetők jelenleg román büntetés-végrehajtási intézetben, személyes szabadságot korlátozó intézkedés hatálya alatt állnak.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrfőkapitánya az ügyben korábban kitűzött nyomravezetői díjat visszavonta.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában