Helyi közélet

2013.10.21. 16:03

Mikulásvonat, téli menetrend – elkezdődött a visszaszámlálás

Miskolc - Az ÉSZAKERDŐ Zrt. és a "Diósgyőrért" Közhasznú Alapítvány már 11. alkalommal indítja útjára a Diósgyőri Mikulásvonatot.

Miskolc - Az ÉSZAKERDŐ Zrt. és a "Diósgyőrért" Közhasznú Alapítvány már 11. alkalommal indítja útjára a Diósgyőri Mikulásvonatot.2013. november 28. és december 18. között napi négy vonat szállítja a gyerekeket a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Dorottya utcai indulóállomásáról a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába. Itt egy interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik. Három hét alatt 84 szerelvényt tervezünk közlekedtetni. A feldíszített – és esténként kívül-belül kivilágított – kocsikban jelmezbe öltözött szereplők várják a gyermekeket, akik az utazás alatt játékosan felkészítik őket a lillafüredi feladatokra. Évente általában 16-17 ezren vesznek részt a programon.

Október 15-étől a csoportok, november 1-jétől pedig az egyéni jelentkezések fogadása is lehetővé válik a www.mikulasvonat.hu internetes felületen. Ide kapcsolódó hír, hogy november 1-jétől életbe lép a téli menetrendünk. 2014. április 16-ig csak szombaton, vasárnap és ünnepnapokon lesz menetrendi közlekedés. Ez alól kivételt jelent a december 23. és január 3.közötti iskolaszünetes időszak, amikor két szerelvény jár a hétköznapokon is. További információ a www.eszakerdo.hu és a www.laev.hu internetes oldalakon található – mondta Mátrai Imre, az ÉSZAKERDŐ Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Vasút üzemigazgatója.

- Vereb István kommunikációs tanácsadó, ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában