Helyi közélet

2013.10.21. 16:27

Jótékonysági Musical és Operett Gála az idősekért

Miskolc - Az esten Macskássy Izolda képeiből árverést tartanak: a művésznő a befolyt összeg 50 százalékát ajánlja fel.

Miskolc - Az esten Macskássy Izolda képeiből árverést tartanak: a művésznő a befolyt összeg 50 százalékát ajánlja fel.Jótékonysági Musical és Operett Gálát szerveznek sztárvendégekkel a megyében élő idősekért október 28-án, hétfőn a Miskolci Nemzeti Színházban. Az esten Macskássy Izolda képeiből árverést tartanak. A művésznő a befolyt összeg ötven százalékát ajánlja fel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségének.

Nemes cél

Füzesséri Józseftől, Szikszó polgármesterétől, a rendezvény ötletadójától megtudtuk: nemes cél vezérli a művészeket a gálán. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a lakosság 31 százaléka él nyugdíjban, vagy nyugdíjszerű ellátásában részesül. Ezért fontos az aktív korú emberek számára, hogy segítséget adjanak azoknak, akik tisztességben dolgoztak végig egy életet. A szervezők úgy gondolták, hogy egy olyan szervezeten keresztül juttatják el a támogatást részükre, amely sokat tettek eddig a megye nyugdíjasiért. Ezért esett a választás a B.A.Z Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségére. Teszárovics Miklós, a szövetség elnöke arról beszélt, hogy a céljuk elsősorban az érdekvédelem, javítsák a tagok anyagi, szociális, testi, lelki és szellemi körérzetét sajátos eszközeikkel. Jelenleg a megyében 68 nyugdíjas klub és szervezet a tagjuk. Tanácsadással, segítségnyújtással, szabadidős és kulturális programokkal járulnak hozzá az idősek jólétéhez.

A hétfő este hét órakor kezdődő gálán fellép Szendi Szilvia, Janza Kata, Szabó P. Szilveszter, Peller Károly, Egyházi Géza, Kovács Gábor. Jegyek elővételben Miskolcon a Művészetek Házában kaphatók.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában