Helyi közélet

2013.10.29. 14:00

Egri politológus előadása Ózdon

Ózd<strong> - </strong>Hacsi Lajos az egri Eszterházy Károly Főiskola Politikai Tanszékének nyugalmazott politológusa, mestertanár tartott érdekes, izgalmas előadást 2013.október 28-án, hétfőn az Ózdi Művelődési Intézmények és a Lajos Árpád Honismereti Kör szervezésében, az Olvasó Egylet székházában " A rendszerváltás hatása a magyar parlamentarizmusra " címmel.

Ózd - Hacsi Lajos az egri Eszterházy Károly Főiskola Politikai Tanszékének nyugalmazott politológusa, mestertanár tartott érdekes, izgalmas előadást 2013.október 28-án, hétfőn az Ózdi Művelődési Intézmények és a Lajos Árpád Honismereti Kör szervezésében, az Olvasó Egylet székházában " A rendszerváltás hatása a magyar parlamentarizmusra " címmel.Hacsi Lajos bevezetőjében azt is elmondta,hogy Ózdon a Petőfi Úti Általános Iskolában kezdte pedagógusi pályáját 1974-ben magyar-történelem szakos tanárként. Majd évek múltán tanulmánya eredményeként az Egri Tanárképző Főiskolán "kötött ki". Már nyugdíjas ugyan, de heti egy órában még alkotmánytant tanít.

Kutatási területe többek között a politikai pártok, pártrendszerek, média és a politika, választási jogrendszerek-amik manapság különösen időszerű témák. Az előadásának címe hivatalosnak kissé elvontnak tűnt de valójában sok érdekes dolgot takart. Az előadó 1989-től vázolta fel a hazai történéseket kiemelve, hogy miért ez a választási rendszer alakult ki ami kialakult. Ezt követően arról szólt, hogy az előttünk álló 2014-es választás miben lesz új a régihez képest.

Kerékgyártó Mihály

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában