Helyi közélet

2013.09.01. 11:50

DVTK vs. Újpest - Orbán Viktor se jutott be a meccsre?

Miskolc - Nem jutott be a DVTK-Újpest FC szombat esti mérkőzésére Orbán Viktor és Dávid Ibolya “alteregója” sem - tudtuk meg. Beléptetésüket a házigazda diósgyőri csapat biztonsági szolgálata nem politikai okból tagadta meg.

Miskolc - Nem jutott be a DVTK-Újpest FC szombat esti mérkőzésére Orbán Viktor és Dávid Ibolya “alteregója” sem - tudtuk meg. Beléptetésüket a házigazda diósgyőri csapat biztonsági szolgálata nem politikai okból tagadta meg.A biztonsági őröknek feltűnt, hogy Dávid Ibolya mellett Orbán Viktor is belépni szándékozik a mérkőzésre, s mivel a kormányfő közismerten a Videotonnak szurkol, ez szöget ütött a fejükbe. Ráadásul testőrből is meglepően kevés volt Orbán Viktor társaságában, s Dávid Ibolya is meglehetősen férfias alkatúnak tűnt, így alaposabban megnézték a sportrajongó politikusok papírjait.

Bár az esettel kapcsolatos konkrét értesüléseinket a rendőrség nem kívánta kommentálni, a biztonságiak által a stadion bejáratánál kiszűrt szurkolókat a rendőrök előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra, tájékoztatta portálunkat dr. Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Mint azt a rendőr alezredestől megtudtuk: a négy drukker valótlan adatokat tartalmazó belépőjegyet felhasználva szándékozott belépni, ezért a Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya egy 44 és egy 29 éves miskolci, egy 42 éves mályinkai, továbbá egy 32 éves kazincbarcikai lakosokkal szemben hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A szóvivő kérdésünkre válaszolva hangsúlyozta: lehet, hogy jó „poénnak” tűnik, de érdemes csínján bánni vele, mert bűncselekményt követ el az, aki a kötelező regisztráció során megadott fiktív adatokat tartalmazó jegyet használ fel a sportrendezvényre való belépéskor.

A meccsbelépő két fél - a sportklub és szurkoló - között fennálló jog vagy kötelezettség bizonyítására szolgáló a magánokirat. Önmagában a hamisítása még nem büntetendő, csak ha felhasználják, felmutatják a hamis - ha alaki otthon magának rajzolta a bérletet vagy a belépőt -, hamisított - pl. átírta rajta valamit - vagy valótlan tartalmú - ez utóbbi volt ebben az esetben az "elkövetői magatartás" - jegyet. Egy év börtön, közérdekű munka vagy pénzbüntetés járhat érte.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában