Helyi közélet

2013.09.04. 19:52

Buszok: „átlépték” a kerítést

Miskolc - Összehangolt menetrend, közös ügyfélszolgálat: együttműködés a Borsod Volán Zrt. és az MVK Zrt. között.

Miskolc - Összehangolt menetrend, közös ügyfélszolgálat: együttműködés a Borsod Volán Zrt. és az MVK Zrt. között.Az országban egyedülálló az a kezdeményezés, ami a miskolci közlekedési vállalat és a Borsod Volán Zrt. között létrejött – jelentette be szerdán dr. Kriza Ákos. A két cég megállapodást írt alá:projekt szervezetet hoztak létre. Az együttműködés első lépéseként menetrend-összehangolás történt, valamint közös ügyfélszolgálatot alakítottak ki. Az együttműködés folytatódik, erre ütemterv is készült. A polgármester hangsúlyozta: ma, amikor a város közlekedés szabályozása átlép a digitális világba, a teljes rendszer összehangolása is lehetségessé válik.

„Hazai viszonylatban Miskolc és vonzáskörzete, Budapest után, a legfontosabb agglomeráció, ezért nem tehetjük meg, hogy a két közlekedési cég – amelyek ráadásul szomszédosak – nem lépik át, nem bontják meg a kerítést” – fogalmazott dr. Sárközi György, a Borsod Volán Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: a cél, hogy vonzóbbá tegyék a közösségi közlekedést, amely több szolgáltatással és olcsóbb tarifával lehetséges. „Ehhez azonban összefogás kell” – tette hozzá. Megtudtuk azt is: a háttérben már több projekt kidolgozása zajlik.

Közös járat

Devecz Miklós, az MVK Zrt. vezérigazgatója a menetrend-összehangolás kapcsán elmondta: elsőként a tapolcai elágazásnál található megállóban alkalmazzák, ha kell a miskolci buszok, ha kell a volán járatok várnak az utasokra. A jövőbeni tervek között említette: közös útvonaltervezés, együttműködés a karbantartásban, közös pályázás és áprilisig közös járatokat is indíthatnak. „Vannak párhuzamos viszonylatok, ezeken – bizonyos megállóktól – csak az egyik társaság járata közlekedne” – magyarázta lapunknak.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában