Helyi közélet

2013.09.03. 21:23

Álőstermelők: újra téma

Miskolc - A Búza téri kereskedők szerint továbbra is gond, hogy álőstermelők árulnak a kistermelői piacon.

Miskolc - A Búza téri kereskedők szerint továbbra is gond, hogy álőstermelők árulnak a kistermelői piacon.A város 2011-ben döntött úgy, hogy a Búza téri piac mögötti parkolót átalakítja és kistermelői piacot nyit a helyén. A piac kereskedői már akkor aggodalmukat fejezték ki, attól tartottak, hogy nemcsak őstermelők, de álőstermelők is lesznek az új vásártéren. A város azonban szigorú ellenőrzést ígért. Most úgy tűnik, újra áll a bál.

„A Miskolc város által működtetett kistermelői piacról hová tűntek az igazi kistermelők, a falusi nénik és bácsik...? Ezzel szemben őstermelői igazolvány védelmét élvező kereskedők lepték el ezt a piacot, akik a miskolci és – bármilyen meglepő – a szegedi nagybani piacról szerzik be a zöldséget és gyümölcsöt... Kinek van ebből kára? A kár elsősorban a több éve a gazdasági válság terhét cipelő kis- és középvállalkozásoknál jelentkezik, hiszen ezen vállalkozások nem képesek olyan árszintet produkálni, mint az adó és járulék teher nélkül, az őstermelő adókedvezmények mögé bújó kereskedelmi tevékenységet végző álőstermelők” – ez állt abban a levélben, amit a napokban juttattak el szerkesztőségünkbe a a Búza téri kereskedők.

Mit szól ehhez a város és az őstermelői piac valós őstermelői? Részletek a szerdai Észak-Magyarországban.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában