Helyi közélet

2013.09.09. 20:03

A vezérigazgató is jegyet, bérletet kért

Miskolc - A belváros és az Újgyőri főtér majd minden megállójában ellenőrök álltak hétfőn reggel, akiknek munkáját rendőrök segítették. Mi volt az akció oka? - kérdeztük az illetékest.

Miskolc - A belváros és az Újgyőri főtér majd minden megállójában ellenőrök álltak hétfőn reggel, akiknek munkáját rendőrök segítették. Mi volt az akció oka? - kérdeztük az illetékest.A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. által szervezett „Nefelejcs-akció” oka és célja, hogy az utazási szolgáltatást jogtalanul igénybe vevők számát minimalizálja, a jegy- és bérletvásárlási hajlandóságot növelje - mondta Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője. - Nem büntetni akarunk, hanem a jegyvásárlás lehetőségét is felkínálva tudatosítani, hogy az utazáshoz az MVK Zrt. által kibocsátott jegyre vagy bérletre van szükség. Ahogy a „Nefelejcs-akció”, úgy maga a folyamatos jegy- és bérletellenőrzés is az érvényes jeggyel és bérlettel rendelkező utasokat védi.

Kontroll, kedden is

Kérdésünkre, hogy kik és mennyien vettek részt az akcióban Pásztor Imre elmondta, hogy a hétfői „Nefelejcs-akció”-ban az MVK Zrt. valamennyi jegyellenőre, valamint önkéntesen jelentkező, vezető beosztású dolgozója vett részt. A vezetők közül 15-en képviselték a vállalatot, köztük a cég vezérigazgatójával, üzemgazdálkodási és szolgáltatási igazgatójával és 6 osztályvezető 7 munkatárssal, akik a Villanyrendőrtől a Városháztérig ellenőrizték a jegyeket, bérleteket.

És, hogy milyen szabálytalanságokat tapasztaltak? Hétfőn délig szabálytalanságnak Pásztor Imre szerint nem volt nyoma, az utasok is jellemzően érvényes bérlettel vagy jeggyel vették igénybe a közlekedési szolgáltatást. Összesen, az akció során 4 utas vásárolt a helyszínen vonaljegyet, vagyis 4 utast a Nefelejcs-akció emlékeztetett a közösségi közlekedésben való részvétel alapvető szabályára. Minden közösségi közlekedést igénybe vevő és ellenőrzött utas együttműködő és türelmes volt. Az akció egyébként kedden is folytatódik.

Rendőri beavatkozásra egyébként nem volt szükség az akció folyamán egyik megállónál sem.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában