Helyi közélet

2013.08.12. 19:48

Vizsgálják a csecsemők halálát

Miskolc - Több, igen kis súlyú, nem kellően fejlett koraszülött csecsemő halt meg néhány nap alatt a megyei kórházban.

Miskolc - Több, igen kis súlyú, nem kellően fejlett koraszülött csecsemő halt meg néhány nap alatt a megyei kórházban.Azonnali vizsgálatot indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a megyei kórház koraszülött-újszülöttpathológiai osztályán bekövetkezett halálesetek miatt. A osztályon ugyanis néhány nap alatt több, igen kis súlyú, nem kellően fejlett koraszülött csecsemő életműködését nem sikerült fenntartani - áll a minisztérium és a kórház közös közleményében.

"A kórház jelentési kötelezettségének eleget téve 2013. augusztus 8-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervét tájékoztatta. Mivel az esetek halmozódása felvetette egy esetleges fertőzés lehetőségét, az egészségügyi hatóság járványügyi vizsgálatot kezdett. A kórház azonnal meghozta a legfontosabb járványügyi intézkedéseket: átszervezték az érintett osztályon az elhelyezést, a higiénés rendszabályok fokozott betartása mellett folyamatos ellenőrzést végeznek, illetve jelentő szolgálatot működtetnek" - írták.

A közlemény arról számolt be: az Országos Epidemiológiai Központ és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, illetve a fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet megtette a szükséges lépéseket, óvintézkedéseket és erről folyamatosan tájékoztatja az egészségügyért Felelős államtitkárságát.

Rendkívüli vizsgálatot rendelt el Orbán Viktor miniszterelnök is a történtek miatt, melynek idejére felfüggesztették hivatalából a kórház igazgatóját. Csiba Gábor portálunknak azt nyilatkozta, erről hivatalos értesítést nem kapott. A történtekről érdeklődtünk a kórházban, Nagy Gábor igazgatóhelyettestől megtudtuk, a vizsgálat végéig nem kívánnak nyilatkozni.

Információink szerint 8 koraszülött halt meg a megyei kórházban. Péntekig hatan, majd hétfőig még ketten.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában