Helyi közélet

2013.08.16. 09:24

„Majd szeptemberben fizetek”

Miskolc - Nem történik semmi baj, ha valaki még nem tudta befizetni a tankönyvek árát.

Miskolc - Nem történik semmi baj, ha valaki még nem tudta befizetni a tankönyvek árát.

Nem kevesebb, mint 23 ezer forintot kellett fizetnie fia tankönyveiért Nagy Pál Györgyinek. Mint mondja, valószínűleg azért ilyen sokat, mert a gyerek most megy középiskolába. A tankönyvcsekket rögtön a beiratkozás után megkapta, és bár nem örült a sok fizetnivalónak, de számított rá. Így aztán volt némi tartaléka. Az édesanya úgy fogalmaz:

– A gyerekért általában minden áldozatot meghoznak a szülők.

Meghosszabbították

Csütörtökön volt a tankönyvcsekkek befizetésének határideje. Újdonságról van szó, hiszen az elmúlt években a szülők vagy a diákok az iskolában fizették ki a könyveket, amit rögtön meg is kaptak. Az idén azonban átalakult a tankönyvellátás rendszere, így a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kelló) minden diáknak névre szóló tankönyvcsomagot állított össze, a számla kiegyenlítése pedig csekken történik. Eredetileg július 31-éig kellett volna befizetniük a szülőknek a pénzt, de ezt az időpontot augusztus 15-éig meghosszabbították.

Ez azonban nem mindenkinek sikerült. Szentesi Tamás édesapa például azt mondja, neki nem volt a nyáron pénze kifizetni a könyveket, csak szeptember elején tudja ezt megtenni. Véleménye szerint az úgysem történhet meg, hogy valamelyik gyerek ne kapjon könyveket. Ha máshogy nem, hozzájut az iskolai könyvtárból. Emlékszik a saját gyermekkorára, amikor a tanév elején hagytak egy hetet, hogy a szülők kifizethessék a könyveket, nem kellett már nyár közepén az iskolakezdésen gondolkodni.

 

Nem volt roham

 

Miskolcon, az 1. Számú Postahivatal vezetőjétől, Forgóné Tar Teréztől megtudtuk: a hivatalban nem volt tegnap nagy roham, a szülők szép folyamatosan jöttek a nyáron befizetni a tankönyvcsekkeket. Különös kérdéseket nem tettek föl, tájékozottak voltak. Azt is tudták, hogy utalvánnyal is kiegyenlíthetik a számlát. Augusztus elején jöttek többen, az utolsó napokra azonban kevesen hagyták a befizetést.

Szintén lehet utalvánnyal fizetni az úgynevezett Kelló Infopontban, ahol megtudtuk, itt közel 300 szülő egyenlítette ki a tankönyvek árát. Az utóbbi napokban ugyan megnőtt az ügyfélforgalom, de nem volt úgynevezett nagy roham. Fontos tudnivaló viszont, hogy a szülők augusztus 15-e után is be tudják fizetni a tankönyvek árát. Ebben az esetben a szülőnek vagy a diáknak kell igazolnia a befizetést az iskolában a tankönyvek átvételekor.

- ÉM-HE -

 


Ha valaki nem kapott

Az iskolai adatbázisban költözés vagy egyéb változás következtében helytelenül szereplő lakcím miatt a fizetős diákok egy része nem kapta kézhez a kipostázott tankönyvcsekket. A könyvtárellátó ezért arra kéri a szülőket, hogy ha a gyermekük nem jogosult ingyen tankönyvre, viszont díjbekérőt sem kaptak, ezt mielőbb jelezzék a Kellónak a https://tankonyvrendeles.kello.hu/Home/Contact címen található elérhetőségek valamelyikén az adatok pontosítása érdekében.A kipostázott díjbekérőt készpénzzel, átutalással és iskolakezdési kafetériautalvánnyal is ki lehet egyenlíteni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában