Helyi közélet

2013.08.28. 18:00

Lemondott Draskóczy, Szász lesz az utódja

Miskolc - Miskolci Sportcentrum Kft.: lemondott Draskóczy Imre, Szász László lett az utódja.

Miskolc - Miskolci Sportcentrum Kft.: lemondott Draskóczy Imre, Szász László lett az utódja.Lemondott Draskóczy Imre a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója a gazdasági társaság szerdai taggyűlésén. Az utódját sikerült gyorsan megtalálni, a Miskolcon élő Szász László személyében, aki sportolóként atlétikában ért el kiváló eredményeket, a 2000-es években pedig több éven át a Miskolci Városi Sportiskola atlétikai szakosztályának vezetője volt.

Távozás, négy hónap után

A Miskolci Sportcentrum Kft. meglapításáról az idén április 18-án megtartott közgyűlésén döntött Miskolc Megyei Jogú Város közgyűlése, ettől a naptól volt a ügyvezető igazgatója a társaságnak a miskolci születésű Draskóczy Imre, aki a magyar női torna válogatott szövetségi kapitányi tisztségét is betölti, a főállása pedig a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez köti, ahol testnevelés tanszék vezetője. A lemondás okáról Draskóczy Imre, az Észak-Magyarország érdeklődésére a következőket nyilatkozta:

- Azért hoztam meg ezt a döntést, hogy a jelenleginél is jobban tudjam segíteni Miskolc sportját. Ugyanis szeretném, ha sikerülne létrehozni azt az ingatlanfejlesztést, amelyet az MVSC pályára terveztünk. Nevezetesen, hogy Miskolcon, az észak-magyarországi régióban egy olyan edzőcentrum jöjjön létre, amely a jelenkornak megfelelő színvonalon szolgálja több sportág igényeit. Az érintett szakszövetségekkel a megállapodásokat már megkötöttük, de ez a pénzösszeg, amelyet erre rászánnának önmagában nem elég a sportközpont építésének megkezdésére. Ezért nekem a jövőben azon kell dolgoznom, hogy az ehhez szükséges további forrásokat megszerezzem, ezek pedig a fővárosban érhetők el. Mivel emiatt nekem Budapesten több időt kell eltöltenem, ezért jobbnak láttam meghozni azt a döntést, hogy a megtisztelő tisztséget, amelyet a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetősége jelent, átadjam másnak. Mégpedig azért, hogy egy olyan sportember vehesse át, aki több időt tud fordítani arra a fontos feladatra, amelyet ennek a cégnek vezetése jelent. Az új ügyvezető Szász László lett, akit a miskolciaknak, különösen az atlétikában járatosaknak nem kell bemutatnom, hiszen sportemberként, sportolóként, sportvezetőként, edzőként és nem utolsósorban az üzleti életben is sikerek fűződnek a nevéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában