Helyi közélet

2013.08.19. 16:18

Avasi kilátó, mint "búcsú tetkó"

Miskolc - Demeter Csabát sokan ismerhetik. Ő az a miskolci tetoválóművész, aki évekkel ezelőtt megtervezte az "alternatív Miskolc" logót, amelynek központi alakja az Avasi kilátó.

Miskolc - Demeter Csabát sokan ismerhetik. Ő az a miskolci tetoválóművész, aki évekkel ezelőtt megtervezte az "alternatív Miskolc" logót, amelynek központi alakja az Avasi kilátó.- Továbbra is vallom, hogy nincs kihasználva az Avasi kilátó és környéke, pedig nem igazán van olyan príma hely a városban, mint az Avas teteje, ráadásul kevés olyan város van az országban, amely ilyen egyértelmű szimbólummal rendelkezne - mondta lapunknak a kilátó közelgő 50. születésnapja kapcsán Demeter Csaba.

Szerinte elképzelhető, hogy az elmúlt rendszer emlékeként nem szimpatikus most az Avasi kilátó sokaknak, de visszakérdezett: az ITC székház, vagy éppen a Barlangfürdő nem jár-e hasonló cipőben?

- A fiatalok és a 30-as, 40-esek is szeretik az Avasi kilátót, sokuknak ez jelenti Miskolcot - tette hozzá. - Ezért van az, hogy sokan amikor külföldre mennek dolgozni a jobb megélhetés és a lehetőségek reményében amolyan "búcsú tetkóként" felvarratják magukra az Avasi kilátót. Valamit szeretnének magukkal vinni, ami mindig Miskolcra emlékezteti őket. Ez többnyire a kilátó, a város talán legismertebb szimbóluma. Ez azt hiszem országos viszonylatban is igen ritka. Az a tény, hogy az emberek ennyire szeretnék a városukat.

Többet, többféle módon

A miskolci tetoválóművész elárulta azt is, hogy most is dolgozik "egy karon", amely az Avasi kilátó mellett az ottani templom óratornyát és még az ómassai őskohót is magában foglalja majd.

- Készítettem már több hasonlót, többféle stílusban, de lényeg ugyanaz: egy kis darab a megrendelőn a városról, és ez többnyire bizony az Avasi kilátó - folytatta.

Demeter Csaba végezetül elmondta, hogy a Miskolc a múltban Facebook csoport augusztus 20-ai, születésnapi flashmobján, azaz villámcsődületén bizonyosan ott lesz a sokat látott kilátó árnyékában.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában