Helyi közélet

2013.07.10. 13:52

Helybe hozzák az orvosokat Hétesre

Ózd - Időről-időre meghívnak Hétesbe egy önkéntes gyógyítót, aki rendkívüli rendelést tart a helyieknek.

Ózd - Időről-időre meghívnak Hétesbe egy önkéntes gyógyítót, aki rendkívüli rendelést tart a helyieknek.A legismertebb ózdi romák lakta telep közepén most már rendszeresnek mondhatóak a különféle orvosi tanácsadások. A Van Helyed Alapítvány jóvoltából korábban gyermekorvosok látogattak Hétesbe, legutóbb pedig egy fővárosi nőgyógyásznak a számolhattak be a helyi asszonyok a különféle problémáikról.

Jobban megnyílnak

- Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy az egészségüggyel is foglalkozzunk - fogalmazott Bódis Kriszta, az alapítvány vezetője. - Az ellátást jónak tartom a városban, de az orvosok leterheltsége miatt sokaknak esélyük sincs bejutni a rendelőintézetbe. Vannak olyanok is, akik meg sem próbálják, ezért gondoltuk azt, hogy beindítjuk a Telepdoki Programot. Ennek az a lényege, hogy időről-időre meghívunk Hétesbe egy önkéntes gyógyítót, aki rendkívüli rendelést tart a helyieknek. Itt jobban megnyílhatnak, kötetlenebb formában feltárhatják a gondjaikat. Amit aztán összegzünk, és természetesen a szociális munkásaink segítségével, akinek erre szüksége van, szakrendelésre irányítjuk tovább.

A tavaly átadott fürdőház emeleti részén ezúttal dr. Hartmann Gábor, fővárosi nőgyógyász fogadta a hétesi asszonyokat. Az érdeklődő romák folyamatosan érkeztek, hiszen gyorsan elterjedt a tanácsadás híre.

- Jó kezdeményezésnek tartom ezeket a napokat, hiszen a múltkor a kicsivel is itt voltam a rendelésen - árulta el kérdésünkre Bari Hajnalka.

Vannak problémák

Dr. Hartmann Gábor néhány tanácsadás után elmondta: vannak problémák, a panaszok pedig jogosak. Ezekben az esetekben többnyire gyógyszeres kezelésre lenne szükség, de ezeknek az embereknek nincs esélyük arra, hogy a drága pirulákat megvegyék. A megoldás az lenne, ha valamilyen alapítvánnyal, vagy a gyógyszergyárakkal tárgyalást kezdeményeznénk, hogy a mély szegénységben lévő rászorulók hozzájuthassanak ezekhez a készítményekhez.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában