Helyi közélet

2013.07.19. 10:40

Együtt éltek a holttesttel Kazincbarcikán

Kazincbarcika - A családtagok nem tudják elfogadni: Attila meghalt és már holt is marad.

Kazincbarcika - A családtagok nem tudják elfogadni: Attila meghalt és már holt is marad.„Ezzel még nincs vége!", mondta Ilona, annak a 38 éves férfinak az édesanyja, akinek mumifikálódott holttestét szerdán találták meg a rendőrök a család kazincbarcikai otthonában. Kissé értetlenül állunk a kijelentést hallva: „Attila meghalt, nem? Elvitték...", jegyezte meg munkatársunk.- A doktornő legalábbis azt mondta, hogy meghalt, de ez nem igaz, lélekgyógyásszal gyógyíttattuk. Júliától kaptunk olyan gyógyszereket, amiknek nincs mellékhatásuk, ezekkel kezeltük. A rendőrök is azt állították, hogy Attila nem él, de nekik is mondtam, hogy tegnap is megetettem; és mintha hízott is volna egy kicsit- folytatta az asszony. A családtagokkal folytatott beszélgetések során kiderült: Attila, a családfő mozdonyvezetőként dolgozott, de balesetet szenvedett. Miközben átbújt egy szerelvény alatt, megmozdították a kocsikat, így szétroncsolódott a lába. Egészsége azóta nem teljes. Ilona agyvérzést, kapott, megoperálták, de nyilvánvalóan ő sincs túl jó bőrben.

Jól keresett a lélekgyógyász

- Gondoskodtunk Attiláról, ápoltuk, etettük és bekentük a Júliától kapott krémmel - folytatta Ilona, aki kérdésünkre elárulta: nem költöttek túl sokat a gyógyszerekre, egy kenőcsöt már kétezer forintért megkaptak a lélekgyógyásztól.

Attila öccsétől úgy tudjuk, Júlia már 2006-tól látja el a családot a mellékhatás-mentes csodaszerrel. - Azt mondta, hogy hinni kell benne és használni fog - tette hozzá a fiatalember. Édesanyja bólogatott: - Használt is, mintha egy kicsit jobban lett volna tőle, hízott is egy kicsit.

Nem tűnt-e túlzottan mozdulatlannak Attila? - kérdeztük az anyát, aki erre kifejtette: néha kicsit mintha megmozdult volna a fia.

Elvitték...

Az apa elmesélte munkatársainknak, hogy szerdán délelőtt „fehér ruhás" férfiak - a helyszínelők - jöttek-mentek-fényképeztek a lakásban, akikről úgy gondolta, hogy „talán szakácsok" lehettek, de hogy mit keresnének náluk szakácsok ilyen számban fényképezőgéppel a kezükben, azt nem tudta: „Nem kérdeztem, ők meg nem mondták". Amikor fia, Attila felől érdeklődtünk, a férfi elmondta: fia Svédországban van, évek óta nem hallott felőle. Amikor megjegyeztük, hogy mi úgy értesültünk, életét vesztette, a családfő suttogóra fogta: „Csak halkan, az anyja meg ne hallja..."

Amikor Ilonától kérdeztük ugyanezt, ő attól tartott, hogy az idősb Attila hallja meg, hogy fia haláláról érdeklődünk: „Nagyon megviselné az apját, ha hallaná" - mondta.

Az édesanya és a kisebbik fia elmondása alapján lassan kiteljesedett a történet: Attila jó tanuló volt, az egyetemről ösztöndíjjal Finnországba került, ahonnan 2006-ban jött haza, de „beteg lett". Ilona szerint depressziós volt, amivel kezelték is vagy két hónapig, de aztán hazatért.

A rokonok korábban is érdeklődtek Attila holléte iránt - egy szomszéd úgy tudja, hogy Finnországban szerzett egy barátnőt, ő kezdte kerestetni -, de a családja nem tudott elfogadható választ adni. „A sógornőm lehetett, aki szólt a rendőröknek. Már régóta fenyegetőzött vele", jegyezte meg Ilona, aki nem tudja, most mi lesz, hogyan fog meggyógyulni Attila, ha eltemetik?

ÉM-SZP


Kapcsolódó cikk:

Hat éve éltek egy fedél alatt az elhunyt férfival - „Etették", fésülték, ápolták a tetemet, akit lélekgyógyásszal kezeltettek

Még a sokat próbált nyomozók is megdöbbentek, amikor egy házkutatás során rábukkantak egy rég óta keresett férfi holttestére szerdán délelőtt Kazincbarcikán. A természetesen mumifikálódott test temetetlenül, egy ágyon feküdt szülei családi házának egyik szobájában, ahol a háziak gondoskodtak róla: „etették", fésülték, mosdatták – és mint munkatársunk a helyszínen megtudta – különböző kenőcsökkel ápolták. Részletek >>>


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában