Helyi közélet

2013.06.27. 11:33

Megnyitották a LEADER pályázatok harmadik körét

Ózd, Hegyhát - Újra lehetőség van országosan a LEADER vidékfejlesztési egyesületeknél LEADER projektekre pályázni.

Ózd, Hegyhát - Újra lehetőség van országosan a LEADER vidékfejlesztési egyesületeknél LEADER projektekre pályázni. Ennek a programnak az az egyedisége, hogy helyiek ötleteire, szükségleteire épülő intézkedési tervek alapján először projektjavaslatokat kell kidolgozni és benyújtani a Helyi Bíráló Bizottságnak. A három szférát – civil, vállalkozói, önkormányzati – képviselő bizottság feladata megvizsgálni, hogy a pályázó elképzelései milyen mértékben illeszkednek a helyi vidékfejlesztési stratégiához. Támogató döntés után adhatja be a pályázó elektronikus úton kérelmét az MVH-hoz.

Hét téma

Az Észak-Borsodi LEADER Unió Egyesület Ózd térségében hét témát talált fontosnak. Többek között a helyi termék előállítása, fejlesztése, a rendezvények előkészítése, megvalósítása, az ehhez kötődő infrastruktúra és eszközbeszerzés, a fiatalok körében végzendő környezettudatos nevelés mellett a megújuló energia előállítását és hasznosítását. A hagyományok ápolását, a régi mesterségek felelevenítését kívánja segíteni a képzés területét érintő intézkedési terv. A helyiek a foglalkoztatás mellett meghatározó szerepet szánnak a marketingre is, hiszen fontosnak tartják, hogy az elmúlt időszakban és a jelenleg folyó pozitív közösségi kezdeményezéseket népszerűsítsék, hozzájárulva a térség pozitív megítéléséhez.

Ebben a szellemben ülésezik hetente a közgyűlés által az elnökséget felhatalmazó Helyi Bíráló Bizottság, hogy a közösségek számára még rendelkezésre álló forrást minél hatékonyabban ki tudja osztani.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában