Helyi közélet

2013.06.20. 22:20

Kicsi gyerekre nagy figyelmet!

Miskolc - „Ha a gyereket a nagy melegben túlöltöztetjük, esetleg nem adunk neki elegendő folyadékot, az könnyen kiszáradáshoz vezethet.

Miskolc - „Ha a gyereket a nagy melegben túlöltöztetjük, esetleg nem adunk neki elegendő folyadékot, az könnyen kiszáradáshoz vezethet.Ennek tünetei lehetnek a gyengeség, szédülés, szomjúságérzet, felgyorsuló légzés és pulzusszám, kiszáradt száj, csökkent vizeletmennyiség. A kiszáradás megelőzése érdekében fontos, hogy a szülő figyeljen a megfelelő folyadékbevitelre.

Anyatejes babát a nagy melegben sűrűn kell szoptatni, egyéves korban a folyadékszükséglet napi 1 liter, 3-5 éves korban pedig kb. 1,5 liter. Nagy melegben, kimerítő játék vagy sporttevékenység esetén azonban még több, akár kétszeres mennyiségű folyadékra lehet szüksége a gyereknek.”

Csupán néhány tanács azok közül, amelyek - megszívlelendőül a szülőknek a nyári nagy melegben – az Észak-Magyarország pénteki számában olvashatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában