Helyi közélet

2013.06.25. 11:53

Kamaszfiún élte ki vágyait - Hét évet kapott

Miskolc - Hét év börtönre ítélte a bíróság első fokon azt a férfit, aki egy 12 éves fiúval erőszakoskodott.

Miskolc - Hét év börtönre ítélte a bíróság első fokon azt a férfit, aki egy 12 éves fiúval erőszakoskodott.Az Kazincbarcikai Járási Ügyészség szemérem elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 25 éves férfivel szemben, aki többször is fajtalanság eltűrésére kényszertett egy 12 éves fiút, tájékoztatta az Észak-Magyarországot dr. Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője.

A vádlott rendszeresen járt az egyik vidéki gyermekvédelmi otthonba, ahol az ott élő kiskorúakkal ismerősi-baráti viszonyt alakított ki. 2011. augusztusban a gyerekek az otthon melletti parkban a patak partján játszottak. A férfi is csatlakozott hozzájuk, majd amikor a fiúk felöltöztek, egyiküket egy akkor 12 éves fiút visszatartott és felszólította, hogy „szexeljenek". A gyermek tiltakozott ez ellen, de a vádlott ennek ellenére közösült vele. A sértett folyamatosan tiltakozott, fájdalmában kiabált, mire a vádlott fojtogatni kezdte, és befogta a száját. Az aktust követően elengedte a fiút, majd távozott a helyszínről. A férfi 2011. novemberben ismét megjelent az otthonban. Egy bokorból kiugrott, és magával rántotta ugyanazt a fiút, és testi erőfölényét kihasználva ismét arra kényszerítette, hogy a gyerek eltűrje a fajtalanságokat.

A cselekményt követően mindkét alkalommal megfenyegette a gyereket, hogy megveri, ha ezekről bárkinek beszél. A nevelőknek feltűnt a fiú különös viselkedése és faggatni kezdték, így derültek ki a történtek. A férfit letartóztatták. Az eljárás során érdemi nyilatkozatot nem tett, csupán tagadta a sértett által elmondottak elkövetését. A gyerek azonban mindvégig következetesen mondta el a történteket. Ezt mind nevelői, mind a pszichológus szakértő életszerűnek és megélt élménynek véleményezte.

Mindezek alapján az Kazincbarcikai Járásbíróság május végén hozott ítéletében bűnösnek találta a vádlottat szemérem elleni erőszak bűntettében, amiért 7 év börtönre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott és védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett, így az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik. A vádlott továbbra is előzetes letartóztatásban van.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában