Helyi közélet

2013.06.26. 09:28

Jegyzet: Nemzeti...

<em>Miközben az első „nemzeti dohányboltok" már meg is nyitottak, népszavazási kezdeményezést fogadott el a dohánytermékek árusításával kapcsolatban az Országos Választási Bizottság (OVB). A testület által hitelesített kérdés azt célozza, hogy a dohányboltokban csak dohánytermékeket lehessen árusítani. Ha az OVB-határozatával szemben nem érkezik jogorvoslati kérelem, elindulhat az aláírásgyűjtés; a népszavazáshoz 200 ezer támogató aláírásra van szükség</em>. <strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>.

Miközben az első „nemzeti dohányboltok" már meg is nyitottak, népszavazási kezdeményezést fogadott el a dohánytermékek árusításával kapcsolatban az Országos Választási Bizottság (OVB). A testület által hitelesített kérdés azt célozza, hogy a dohányboltokban csak dohánytermékeket lehessen árusítani. Ha az OVB-határozatával szemben nem érkezik jogorvoslati kérelem, elindulhat az aláírásgyűjtés; a népszavazáshoz 200 ezer támogató aláírásra van szükség. Szalóczi Katalin jegyzete.

Van lap, amely úgy interpretálja: rosszul járhatnak a trafikosok. Pedig nem járnak rosszul, legfeljebb nem járnak annyira jól, mint ahogy az eredeti verzióhoz képest még inkább igyekeztek helyzetbe hozni őket. A trafikokban július 15-től alkalmazandó 10 százalékos árrés ugyanis önmagában is jelentős hasznot hoz a forgalmazónak, ilyen árrés mellett a kapcsolt termékek nélkül is megéri a forgalmazása. Addig is: a fővárosi dohányosok egymás kezére adják azon kereskedők címét, akik rendelésre még beszerzik a kívánt mennyiséget – ebből mintegy össznépi játék lett. Az aláírásgyűjtés és a népszavazás pedig egy újabb alkalom a nemzet mozgósítására. Így legalább némi értelmet nyer, mi keresnivalója van a dohánybolt mellett a nemzeti jelzőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában