Helyi közélet

2013.05.25. 14:45

Temetőtakarítás és interaktív történelemóra

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, a Háromkő Egyesület, valamint a Magyar Cserkésszövetség II. Kerülete szombaton I. világháborús temetőtakarítási önkéntes akciót és interaktív történelemórát szervezett Miskolcon, a Tetemvár melletti I. világháborús temetőben.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, a Háromkő Egyesület, valamint a Magyar Cserkésszövetség II. Kerülete szombaton I. világháborús temetőtakarítási önkéntes akciót és interaktív történelemórát szervezett Miskolcon, a Tetemvár melletti I. világháborús temetőben.A Miskolc belvárosához közel lévő elhagyatott I. világháborús sírok gondozásának ötlete 1992-re nyúlik vissza, amikor Kapusy László Pál, a 19. Bükk cserkészcsapat akkori parancsnok indíttatására a cserkészek gondozásba vették a temetőt. Ez a hely a Miskolc - Tetemvár területén (a deszkatemplomtól és temetőtől nem messze) a szépen gondozott és karbantartott „Hősök temetője” mellett található.

A szervezőktől megtudtuk azt is, hogy az akkori kiscserkészek időközben felnőtt emberek lettek, és azóta átvették a cserkészcsapatok és a Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyét felölelő II. Cserkészkerület vezetését és megalakítottuk a Háromkő Egyesületet. Mindenben igyekeznek a cserkészet megalapítói és elődeik, a példaképpé váló öregcserkészek által közvetített értékrendet követni és meg nem valósított terveket valóra váltani.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában