Helyi közélet

2013.05.09. 11:46

Öt év börtön a miskolci erőszakoskodónak

Miskolc - A WC-re is követte áldozatát, ahol rákényszerítette magát.

Miskolc - A WC-re is követte áldozatát, ahol rákényszerítette magát.A Miskolci Járási Ügyészség szemérem elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 35 éves férfivel szemben, tájékoztatta az Észak-Magyarországot dr. Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője.

A vádlott tavaly augusztus elsején az éjszakai órákban egy miskolci szórakozó helyen italozott. A pultnál beszélgetésbe elegyedett egy kapatos fiatal lánnyal, akit a WC-re is követett. Itt a fülke ajtaját belülről magukra zárt, majd felszólította a lányt, hogy szájjal elégítse ki. A nő erre nem volt hajlandó, ezért a vádlott megöléssel, illetve egyéb szexuális erőszak kilátásba helyezésével fenyegette. A menekülni nem tudó nő végül engedett a követelésnek.

A mosdóból együtt távoztak, majd a férfi a lányt a csuklójánál fogva átrángatta az úttesten. A nő ellenkezett, végül sikerült a férfi fogásából kiszabadulnia és visszafutott az szórakozóhelyre, ahol azonnal elmondta a vele történteket. Az értesített rendőrjárőr a helyszín közelében elfogta a férfit, akit később előzetes letartóztatásba helyeztek.

A férfi következetesen tagadta a cselekmények elkövetését és azt állította, hogy csupán beszélgetett a lánnyal, előbb a pultnál, majd a WC-ben is. Azt is tagadta, hogy erőszakkal akarta magával vonszolni az utcán. A sértett pontos személyleírást adott a vádlottról és olyan testi jellegzetességekről számolt be, amit csak akkor láthatott ha vádlott letolta a nadrágját.

Mindezek alapján, figyelemmel a tanúk vallomására is, akiknek zaklatottan, azonnal beszámolt a történtekről, a bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat szemérem elleni erőszak bűntettében, személyi szabadság megsértésében és könnyű testi sértés vétségében. Vele szemben 5 év börtönt és 5 év közügyektől eltiltást szabott ki. A férfi korábban többször volt büntetve személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt.

Az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője felmentés érdekében jelentett be fellebbezést.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában