Helyi közélet

2013.05.19. 17:32

Megkéselték a motorost

Vajdácska - A szurkáló csapdát állított, késelt, de már szabadlábon van.

Vajdácska - A szurkáló csapdát állított, késelt, de már szabadlábon van.Tőrbe csaltak és késsel megsebesítettek egy sárospataki fiatalembert pénteken délután Vajdácskán. Mint munkatársunknak az ügy sértettje, a 24 éves, sárospataki Baranyi Balázs István elmesélte, az egész egy olyan lány miatt történt, akivel ő korábban személyesen még csak nem is találkozott. “Facebookon beszélgettünk Veronikával, és ő kérte, hogy ha van kedvem, menjek el Vajdácskára és találkozzunk személyesen”, mondta. Vajdácska Pataktól alig nyolc kilométerre van, a fiatalember rábólintott a találkozóra.

- Úgy gondoltam, hogy ez nem távolság, és legalább egy kicsit megjáratom a motort - tette hozzá Balázs. A program azonban másként alakult, a helyszínen ugyanis kiderült, hogy nem a lány, hanem annak 18 éves barátja hívta Balázst a településre.

- Amikor bekanyarodtam abba az utcába, ahol a futballpályára emlékeztem - ott beszéltük meg a találkozót -, három embert láttam az út szélén - folytatta. Ezek egyike a fotóról már ismert lány, a másik - mint kiderült -, az ő féltékeny barátja volt, de a harmadik személyre Balázs nem emlékszik. - A lány barátja elállta a motor útját, és veszekedni kezdett velem, hogy mit képzelek én, miért zaklatom a lányt, akinek már különben is van egy gyereke tőle - mesélte Balázs. - Mondtam, hogy semmi gond, nem akarok balhét, álljon arrébb, és én már ott sem vagyok, de ehelyett a srác megütött. Ezzel nem okozott sérülést, a sisakot találta el, de utána bal kézzel, fentről lefelé mellkason is döfött. Éreztem, hogy valami meleg kezdi elönteni a hasamat, beindítottam a motort - harmadjára sikerült - és arrébb hajtottam. - Vagy harminc méterre embereket látott az utcán, Balázs tőlük kért segítséget, de ő is hívta a mentőket.

- Amíg odaértek -15-20 perc lehetett - nyomtam a sebet, megpróbáltam csökkenteni a vérzést, de így is sok vért vesztettem. Voltak olyan pillanatok, amikor majdnem elveszítettem az eszméletemet - tette hozzá. Balázs jobb mellkasfelén egy hét centiméter mély szúrt sérülést okozott a motoros bőrkabáton áthatoló penge, aminek hegye csak centikkel kerülte el a fiatalember máját. - Most jól vagyok, szerencsére a szúrás nem ért belső szervet, de a felgyülemlett folyadékot le kell csapolni -, mesélte a férfi, akit először az újhelyi kórházba szállítottak, innen vittek tovább a megyeibe, ahol megműtötték.

Arra a kérdésre, hogy a lány miért volt partner a barátja által állított csapda kialakításában, Balázs azt felelte, hogy fogalma sincs róla, de a lány állítólag azt mondta a barátjának, hogy ő - mármint Balázs - zaklatta őt. - Szó sem volt zaklatásról, facebook-on beszéltünk néhányszor, személyesen még csak nem is találkoztunk, és hogy őszinte legyek, a lány nekem nem is tetszik annyira... - felelte Balázs.

Balázs elmondta még: a rendőrök elfogták a szurkálót, de kihallgatása után szabadon bocsátották.

Facebookon keresztül üzenetet juttattunk el kérdéseinkkel a szabadlábon védekező késelő fiatalembernek is, de ezidáig nem kaptunk tőle választ.

Dr. Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője munkatársunknak elmondta: az ügyben egyelőre felfegyverkezve elkövetett garázdaság és más bűncselekmények megalapozott gyanújával a Sárospataki Rendőrkapitányság folytat eljárást a 18 éves vajdácskai fiúval szemben. Arra a kérdésre, hogy egy ilyen bűncselekmény elkövetése után hogyan kerülhet valaki szabadlábra, a szóvivő kifejtette: az elkövető őszinte beismerő vallomást tett, és a nyomozóhatóság megítélése szerint az őrizetbe vétel és az előzetes letartóztatás törvényi feltételi nem álltak fenn vele szemben.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában