Helyi közélet

2013.05.01. 14:35

Mobiltelefonok, múltja, jelene Ózdon

Ózd - Mobil-Kor-Történet címmel nyílt időszakos kiállítás 2013. április 22-én délután az Ózdi Művelődési Intézmények Olvasó Egylete székházának emeleti kisgalériájában (Gyár út 4).

Ózd - Mobil-Kor-Történet címmel nyílt időszakos kiállítás 2013. április 22-én délután az Ózdi Művelődési Intézmények Olvasó Egylete székházának emeleti kisgalériájában (Gyár út 4).A kiállítást a 2008-tavasza óta működő miskolci székhelyű MOBILKOR Közhasznú Alapítvány alapítótagja Burgony Péter nyitotta meg. Bevezetőjében elmondta,hogy ez már a tizenhatodik kiállítása az alapítványnak. Ezt megelőzően Nyíregyházán nézhették meg a téma iránt érdeklődők. Majd visszatekintett arra az időkre amikor elindult hódító útjára a mobiltelefon. A tárlaton bemutatott közel ötszáz darab készülékek között a legnehezebb 2,3 kg, a legkönnyebb pedig 7 deka.

Ismertetője végén az előadó arra kérte a jelenlévőket,hogy a környezetünk védelme érdekében soha ne dobják a szemétbe a használhatatlanná vált készüléküket. A színes-és nehézfém tartalmuknál fogva szennyeznék a környezetet, az élőszervezetben felhalmozódva súlyos egészségkárosodást okozna.

A kiállítás 2013. május 26-ig látogatható, díjtalanul.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában