Helyi közélet

2013.05.25. 16:06

Elismerések Ózd Város ünnepén

Ózd - Fejlesztésekről, beruházásokról és eredményekről beszéltek az Ózdi Napok ünnepi testületi ülésén.

Ózd - Fejlesztésekről, beruházásokról és eredményekről beszéltek az Ózdi Napok ünnepi testületi ülésén.Ebben az esztendőben az Olvasó emeleti tánctermében tartották meg az ünnepi képviselőtestületi ülést. Az Ózdi Napok alkalmából rendezett eseményen először Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője ismertette a város és a megye területfejlesztési koncepcióját, részletesen szólt a tervezett beruházásokról és a megvalósulandó fejlesztésekről is. Külön kiemelte azokat a terveket, amelyek munkahelyteremtéseket eredményezhetnek a jövőben.

- Néhány nappal ezelőtt végzett az a 16 bányász, akik a farkaslyuki Gyürky-tárnában megkezdhetik a munkát - fogalmazott Riz Gábor. - Ők az első fecskék, akik komoly szerepet töltenek be a mélyművelésű bányászat felélesztésében. Nekik és a többi leendő vájárnak azonban újból kell tanulni a szakmát, hiszen felnőtt úgy egy generáció, hogy zárva volt a bánya. Mindent elölről kell kezdeni, de hitet és elszántságot látok mindenkiben.

Riz Gábor szerint a törzsgyár területén készülő beruházások pedig egy új arculatot kölcsönözhetnek majd Ózdnak, ami a foglalkoztatás terén is komoly előrelépést jelenthet a jövően. Fürjes Pál polgármester hozzátette: az elmúlt időszakban különböző pályázatok útján 9 milliárd forint került a városba, amit a kultúrgyár további 5-7 milliárddal egészíthet ki.

TTT

- A jelenlegi testület munkáját három T-betűvel jellemezném - folytatta Fürjes Pál. - Az első a tisztesség, ami egyértelműen jellemző a képviselők munkájára. A második a takarékosság, hiszen 2010 őszétől 1 milliárd forintnyi adósságállományt dolgoztunk le úgy, hogy közben a város fejlődött és működőképes maradt. A harmadik a tervezés, mert olyan feladatok előtt állunk, ami alapjaiban meghatározza a város jövőjét, a szellemi erőforrások növekedhetnek, és még inkább élhető lesz a településünk.

Az ünnepi tanácskozáson Ózd lengyel testvérvárosának, Chorzównak az alpolgármestere is megjelent. Wieslaw Ciezkowkski kiemelte: a két város együttműködés 1995 óta folyamatosan tart, amit elsősorban a szakmai alapokon működő csereprogramok jellemeznek. A közel két évtizedes munka a lengyelek szerint mindkét fél számára gyümölcsöző, ezért a jövőben is folytatni kívánják az együttműködést.

Díjak, elismerések

A rendezvény utolsó részében díszpolgári és Ózd Város Közszolgálatáért kitüntető elismeréseket adtak át. Fazekas Zoltán, az észak-borsodi település korábbi alpolgármestere posztumusz kapott díszpolgári címet, kiemelkedő közéleti tevékenységéért és több évtizedes aktív városi szerepvállalásáért. Ózd Városért Közszolgálatáért végzett munkaért pedig öten vehették át az emlékplakettet. Béri-Vitkó Ilona, a Polgármesteri Hivatal köznevelési csoportvezetője, Elekné Holló Hilda, néptánc oktató, Feczkó Sándor, zöldfelület gazdálkodó, Németh Mária, intézeti főgyógyszerész, valamint Mustos István kohómérnök, aki a több évtizeden keresztül a város sportéletét is aktívan szervezte.

ÉM-ME

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában