Helyi közélet

2013.05.16. 13:08

A törzstőke emelésre is a licenc miatt volt szükség

Miskolc - A Miskolc Holding Zrt. szerepvállalásával kapcsolatos az önkormányzati közgyűlés elé kerülő DFC Kft.-s licences előterjesztés.

Miskolc - A Miskolc Holding Zrt. szerepvállalásával kapcsolatos az önkormányzati közgyűlés elé kerülő DFC Kft.-s licences előterjesztés.A Miskolc Megyei Jogú Város mai közgyűlésén 8. napirendi pontként, zárt ülésen tárgyalásra kerülő, a ,,Javaslat a Diósgyőr FC Kft. licenceljáráshoz kapcsolódó kezességi nyilatkozat jóváhagyására” címet viselő előterjesztés az Észak-Magyarországhoz eljutott információk szerint a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságban a múlt hónapban tulajdonrészt szerzett Miskolc Holding Zrt. szerepvállalásának engedélyezéséről szól.

Annak nem sokkal ezelőtt sikerült utána járnunk, hogy Diósgyőr FC Kft. cégbírósági iratai szerint egy hónapja szerzett tulajdonrészt a futballcsapatot üzemeltető gazdasági társaságban a Miskolc Holding Zrt. A miskolci önkormányzat vagyonkezelő cége a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft.-től ,,vásárolt” üzletrészt, mégpedig oly módon, hogy mivel a DSM Nonprofit Kft. nem tudta teljesíteni tulajdoni hányada alapján rá eső kötelezettségéket, ezeket helyette a Miskolc Holding Zrt. átvállalta és ennek fejében tulajdonrészt szerzett (érdekesség, hogy a Miskolc Holding Zrt.-nek a DFC Kft-ben történő tulajdonszerzésére még tavaly áprilisban – zárt ülésen – adott engedélyt a miskolci közgyűlés, vagyis több mint egy éves ,,előkészítő munka” után történt meg a tulajdonrész szerzés).

A Miskolc Holding Zrt. 2013. április 17-én 39,95 %-os tulajdonosa lett a DFC Kft.-nek, a DSM Nonprofit Kft. üzletrrésze 8,37 %-ra csökkent, míg a milliárdos nagyvállalkozó, a Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó Borsodsport Invest Kft. többségi tulajdona megmaradt, ez a törzstőke emelés után 51,68 %. Érdekesség, hogy a társaság korábban jegyzett tőkéjét 6,3 millió forintról 35,8 millióra emelték fel, ebből a miskolci vagyonkezelő cég 14,2 millió forintot úgy tett hozzá, hogy a fennálló kölcsön követelésének egy részét apportként vitte be a DFC Kft.-be.

És, hogy miért volt szükség a törzstőke emelésre? A választ a 2013. április 17-i DFC Kft. taggyűlés jegyzőkönyvéből derül ki, amelyben indoklásként ez szerepel: ,,azért, hogy a DFC Kft. teljesíteni tudja a Magyar Labdarúgó Szövetség licenc előírásának 2011.12.31.-i mérleg adatokon alapuló tőkeszerkezeti elvárását.”


Miskolci közgyűlés: Zárt ülésen a DVTK licencéről

Miskolc - A miskolci önkormányzat csütörtöki közgyűlésén is napirendre kerül a DVTK licenc ügye.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában