Helyi közélet

2013.04.14. 22:52

Versekkel versenyeztek Ózdon

Ózd - Az Ózdi Szép Szó Irodalmi Egyesület szavalóversenyt rendezett 2013. április 11-én csütörtökön délután a Költészet Napja tiszteletére. A rendezvényre az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárának emeleti dísztermében került sor.

Ózd - Az Ózdi Szép Szó Irodalmi Egyesület szavalóversenyt rendezett 2013. április 11-én csütörtökön délután a Költészet Napja tiszteletére. A rendezvényre az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárának emeleti dísztermében került sor.A szavalóverseny résztvevőit és az érdeklődőket Fazekasné Szabján Erika az egyesület elnöke köszöntötte. Elmondta, ez itt egy új kezdeményezés ugyanis a versenyzőknek ózdi amatőr költők verseiből kellett választaniuk. Ez nem volt nehéz hiszen az ózdi költőknek immár négy antológiája jelent meg az utóbbi években.

A három tagú zsűri összegzése szerint a fiatalok szereplése a vártnál is eredményesebb volt.

A legjobb szavalók tárgyjutalomban részesültek, de minden szereplő Emléklappal távozhatott a költészet napjáról. A díjakat Kerékgyártó Mihály az Ózdi Irodalmi Kör alapítótagja és Kónya Béla az egyesület korábbi elnöke adta át a fiataloknak.

-Kerékgyártó Mihály-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában