Helyi közélet

2013.04.08. 11:51

Szökni akart, és vitte magával a rendőrt

Miskolc, Kazincbarcika - Első fokon két év börtönbüntetésre ítélte a bíróság a menekülő körözött bűnözőt.

Miskolc, Kazincbarcika - Első fokon két év börtönbüntetésre ítélte a bíróság a menekülő körözött bűnözőt.A Miskolci Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 23 éves férfivel szemben, tájékoztatta lapunkat dr. Martossy György, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A vádlott férfit körözte a rendőrség, ezért az általa vezetett gépkocsit múlt év március 5-én délelőtt Kazincbarcikán megállították a rendőrök. A vádlottat igazoltatták, majd felszólították, hogy szálljon ki a járműből. A férfi ennek nem tett eleget, hanem nagy gázzal elindult. Ennek során magával rántotta a nyitott gépkocsi ajtó mellett álló intézkedő rendőrt, akit hosszú métereken keresztül vonszolt, mivel a rendőr a gépkocsi ajtajába és kormányába kapaszkodott. Ennek során a vádlott az autóval nekiütközött az út szélén álló és szabályosan parkoló postai kis teherautónak, melyben benne ült a postás.

A rendőr ekkor a földre esett, a vádlott pedig továbbhajtott, de nekiütközött egy ház falának. A két rendőr futva érte utol, majd a gépkocsiból kiszállították, megbilincselték és a rendőrségre előállították. Az egyik rendőr a cselekmény során a kezein, lábán illetve térdén horzsolt, zúzott sérüléseket szenvedett.

A vádlottat az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, közúti veszélyeztetés bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolta. A férfi - aki eddig már hat alkalommal volt büntetve vagyon elleni, garázda jellegű illetve kábítószerrel összefüggő cselekmények miatt végrehajtandó börtönre is - nem tett vallomást az eljárás során.

A bírósági tárgyaláson csupán az utolsó szó jogán nyilatkozott, melyben beismerte és megbánta tettét. A Kazincbarcikai Járásbíróság az intézkedő rendőrök valamint az eseményeket észlelő kívülálló tanúk vallomására alapította a tényállást és a váddal egyezően mondta ki bűnösnek a 23 éves férfit, pár hete hozott első fokú ítéletében.

Vele szemben 2 év börtönt, 2 év közügyektől eltiltást és 450 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. A közlekedési bűncselekményre tekintettel 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől is. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügyet másodfokon a Miskolci Törvényszék tárgyalja majd, tette hozzá Martossy György.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában