Helyi közélet

2013.04.18. 10:01

Svájci segítség filmeseknek

Tomor - Nagy lehetőség: saját hangján szólalhat meg a Cserehát.

Tomor - Nagy lehetőség: saját hangján szólalhat meg a Cserehát.A svájci alap pályázatán elnyert támogatás segítségével magasabb fordulatszámra kapcsolhatnak a csereháti településeken évek óta működő közösségi dokumentumfilm-készítők - jelentette ki Siroki László, a Tomoron működő CSERŐKE egyesület vezetője. A Csereháti Roma Önsegítő Közhasznú Egyesület (CSERŐKE) valóságos önálló helyi hírügynökséget működtet a térségben. A riportok, kisfilmek, amelyeket a Csereháti Cserepressz riporterei, operatőrei, vágói készítenek, hosszú évek óta tudósítanak a Cserehát településeinek életéről. A legfontosabb hozzájárulásuk talán annak bemutatása, hogy az országos közvélemény előítéleteivel ellentétben igen sok szépsége is van a hétköznapi életnek az ország egyik legszegényebb térségében.

A filmkészítés elemi feltételeinek hiánya miatt és a tudósítók napi egzisztenciális gondjai közepette folyamatosan meg kell küzdeniük a lehetetlennek látszó korlátokkal. A svájci alap támogatása a feltétlenül szükséges eszközök beszerzésében segít a CSERŐKÉ-nek, és jelentősen hozzájárul a Cserepressz változatos témáinak feldolgozásához is. A filmek a Facebookon, a Youtube-on és a CSERŐKE saját internetes publikációs felületein nézhetők meg a közeljövőben.

ÉM-BGy

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában