Helyi közélet

2013.04.05. 17:24

Sokakat nem izgat a trafik

Miskolc - Az országban 1417 helységből egyáltalán nem volt jelentkező.

Miskolc - Az országban 1417 helységből egyáltalán nem volt jelentkező.

Mint az ismeretes, július elseje után csak az úgynevezett nemzeti dohányboltokban lehet majd cigarettát és egyéb dohánytermékeket árusítani.

Azonban a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (NDN) azt közölte, hogy az országban 1417 helységből egyáltalán nem volt jelentkező ezekre az üzletekre. Ezeken a településeken ismét kiírják a pályázatot - tudtuk meg.

A kávé vonzó lesz?

Az érdektelenség valószínűleg abból eredhet, hogy a vállalkozók felmérve a terepet arra jutottak, hogy minimális haszonnal kecsegtet az a biznisz, hogy például egy szegény kis borsodi, netán zempléni faluban, kisközségben cigit, dohányt, netán sorsjegyet áruljanak. Kérdés, hogy az mennyit dob a hangulaton, mely szerint egy esetleges módosítással kávé, szeszes ital, újság is kapható lenne ezekben a trafikokban.

Többnyire kis falvak, de...

Úgy fest, hogy ahol nem lesznek nemzeti dohányboltok, ott is lehet majd „szívni”, ugyanis úgynevezett mobil, vagy ha úgy tetszik mozgóboltok járják majd ezen településeket, ám információink szerint nem minden nap.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rengeteg helyen lett eredménytelen a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. pályázata. Az NDN az üzemeltetésére szóló pályázatokat újra kiírta, amelyeket a tervek szerint másfél, két hónapon belül elbírálnak.

A kis falvak mellett azért akad egy-két „nagyágyú” is. Például a közel 1200 lakosú Bükkszentkereszt, ahol azért a turisták az év minden szakában megfordulnak.

Egy helyi lakos érdeklődésünkre elmondta, hogy némileg meglepi az a tény, hogy egyelőre nem járt sikerrel a községben a pályázat.

- Magamból indulok ki: dohányzom és olyan cigit szívok, amit legközelebb csak Miskolcon lehet megvásárolni - árulta el a férfi. - Attól, ha esetleg nem lesz Bükkszentkereszten cigaretta még nem dől össze a világ, majd jön a mobilárus.

- ÉM-JLI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában