Helyi közélet

2013.04.15. 13:26

Lezárták a kovácsvágási gyilkos utáni nyomozást

Miskolc - Lezárta a napokban a megyei rendőr-főkapitányság a Kovácsvágáson különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés tettese ellen indított nyomozást - tájékoztatta lapunkat Dobi Tamás rendőr zászlós, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Miskolc - Lezárta a napokban a megyei rendőr-főkapitányság a Kovácsvágáson különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés tettese ellen indított nyomozást - tájékoztatta lapunkat Dobi Tamás rendőr zászlós, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.A bűncselekmény 2011 januárjában történt, amikor ismeretlen tettes olyan súlyosan bántalmazott kovácsvágási otthonában egy nyolcvan esztendős nőt, hogy az belehalt sérüléseibe. A támadó ezt követően készpénzzel és pár üveg borral menekült el a helyszínről. A megyei rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntettének gyanúja miatt, ismeretlen elkövetővel szemben indított eljárást, de az időközben beszerzett adatok és az igazságügyi orvos szakértői vélemény alapján megváltoztatták a bűncselekmény minősítését, és nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének gyanújával folytatták tovább az eljárást.

A bevezetett intézkedések eredményeként a hatóság múlt év június 29-én bűnügyi őrizetbe vett egy 21 éves kovácsvágási férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a beszerzett bizonyítékok alapján előterjesztést tett a gyanúsított előzetes letartóztatására, amit a bíróság elrendelt.

A napokban főkapitányság az ügyben indított nyomozást lezárta és az eljárás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte megy a főügyészségnek.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában