Helyi közélet

2013.04.13. 13:21

„Az énektől örömet érzek a szívemben”

Miskolc - Színpadra termett, csilingelő hangú gyerekek, izguló szülők és énektanárok töltötték meg pénteken és szombaton a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házat. Itt rendezték meg ugyanis a III. Vasutas Gyermekdal Találkozót.

Miskolc - Színpadra termett, csilingelő hangú gyerekek, izguló szülők és énektanárok töltötték meg pénteken és szombaton a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házat. Itt rendezték meg ugyanis a III. Vasutas Gyermekdal Találkozót.Összesen 33-an jelentkeztek, a döntőbe pedig 21-en jutottak. A legtöbb gyerek valamelyik ismert musical vagy rajzfilm közkedvelt dalát választotta. A 2. osztályos Benedek Eszter, aki a nyékládházi Kossuth Lajos Általános Iskolába jár, a vörös és huncut kis koboldról, Pumukliról énekelt. Produkciója nagy sikert aratott, és miután meghajolt a színpadon, lapunknak is bátran és szívesen nyilatkozott. Elmesélte, hogy tulajdonképpen tanító nénijének, Zita néninek köszönheti, hogy itt van, hiszen ő fedezte fel benne a tehetséget.

– A Pumukli-dalt én választottam – teszi hozzá. – Zita néni kinyomtatta néhány gyerekdal szövegét, ideadta nekem, hogy válasszak. A Pumukli tetszett a legjobban.

Eszter elárulja azt is, hogy sokat gyakorolt, amikor csak ideje volt rá, otthon is énekelt. Ennek egyedül a testvére nem örült.

– Pedig neki is jó hangja van, csak nem akarja megmutatni – magyarázza a kislány.

Édesanyja, Benedek Oszkárné szerint Eszter sikerei annak köszönhetőek, hogy nagyon aranyosak az iskolában a tanító nénik. Felkarolják a tehetségeket, és szeretik a tanítványaikat, ami aztán kiváló teljesítményre ösztönzi a kicsiket. Az édesanya úgy fogalmaz: boldog, amikor mások is azt mondják, hogy kislánya szépen énekel és tehetséges, de azt nem szeretné, hogy felnőtt korában énekes legyen. Messze áll tőlük ez a „sztárolós, celeb világ”. Azt még hozzáteszi, annak viszont nagyon örül, hogy Eszter fogékony a művészetek szinte minden ágára.

– Az ilyen gyerekeknek sokkal szebb a lelkük, és senkiről nem feltételeznek semmi rosszat – mondja.

Eszter osztálytársa, Siska Panna rutinos versenyző. Többször állt már színpadon, és sokkal nagyobb közönség előtt is énekelt már, mint most. Sőt, az emődi énekversenyt megnyerte. Megtudjuk, Pannát is Zita néni fedezte fel, aki fontosnak tartja, hogy tanítványai megmutassák tehetségüket. Panna nagyon szeret énekelni. Azt nem tudja megfogalmazni, hogy miért, de annyit tud, hogy amikor énekel, akkor örömet érez a szívében. És ha minden jól megy, felnőtt korában is hallunk majd róla, mert legfőbb vágya, hogy énekesnő lehessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában