Helyi közélet

2013.04.09. 07:39

A Selyemréti Általános Iskola is református lenne

Miskolc - A Selyemréti Általános Iskola is a jelenlegi fenntartó döntésére vár.

Miskolc - A Selyemréti Általános Iskola is a jelenlegi fenntartó döntésére vár. Bodó Pálné igazgatótól megtudtuk: egy felmérésből kiderült, a tantestület túlnyomó többsége és a szülők 91 százaléka is azt szeretné, ha az iskola egyházi fenntartásba kerülne.

Mivel többen jelölték meg a református egyházat, az iskola vezetése megkereste a Tiszáninneni Református Egyházkerület főgondnokát. Kiderült, az egyházkerület szívesen működtetné az intézményt, Csomós József püspök el is küldte szándéknyilatkozatát a fenntartóhoz.

Miért lenne jobb egyházi iskolának lenni, mint államinak? – kérdeztük. A pedagógusok és szülők a fenntartóváltással látnák biztosítottnak az iskola jövőjét.

Az igazgató hozzátette: az egyházkerület vállalná a hátrányos helyzetű diákok nevelését is, ami jelenleg 50 százalék az intézményben. Bodó Pálné is úgy tudja, hogy készül egy új törvény, mely nem csak az iskolák körzethatárairól rendelkezik majd, hanem arról is, hogy egy-egy intézményben a hátrányos helyzetű tanulók száma 25 százalék lehet.

ÉM-HE


Miskolc - Tudomásunk szerint több állami iskola is szeretne szeptembertől egyházivá válni.

Miskolc - Hiába a megállapodás, a problémás gyerekek mégis kikerülnek az egyházi iskolákból.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában