Helyi közélet

2013.03.08. 15:22

Mégis megépülhet Mályiban

Mályi - Az önkormányzati testület újabb döntése lehetőséget ad arra, hogy Mályiban legyen a légimentő-bázis.

Mályi - Az önkormányzati testület újabb döntése lehetőséget ad arra, hogy Mályiban legyen a légimentő-bázis.Tavaly decemberben a mályi önkormányzat visszavonta korábbi, a Magyar Légimentő Kft.-nek tett szándéknyilatát, ugyanis az arra alkalmasnak ítélt önkormányzati tulajdonban lévő belterületi szántó közelében lakók élesen tiltakoztak a közelség és a hanghatás miatt (a témával, s a témában tartott lakossági fórumról portálunk visszatérően foglalkozott).

Később mégis felhatalmazták a polgármestert és a testületet: ha találnak másik alkalmas területet a községben, amely megfelel a légimentők, illetve a pályázat feltételeinek, akkor nem gördítenek akadályt az unió támogatással létesítendő bázis építése elé.

Viszokai István polgármester talált egy, a lakóházaktól 290 méterre fekvő, hasonló infrastruktúrával rendelkező, de magánkézben lévő, 7972 hektáros területet. Minthogy négyzetméterét szintén 2000 forintra értékelte a szakértő, így pénzmozgás nélkül valósulhat meg a területcsere. A területcserére, s az újbóli szándéknyilatkozat kiadására - bár a bizottsági ülésen még volt némi vita - csütörtökön áldását a grémium.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában