Helyi közélet

2013.03.14. 09:23

Ilyenek lesznek a miskolci villamosok

Miskolc - A tervezettnél hamarabb, 2014. helyett már 2013. júliusában Miskolcra érkezhet az első új Ganz-Skoda villamosok prototípusa.

Miskolc - A tervezettnél hamarabb, 2014. helyett már 2013. júliusában Miskolcra érkezhet az első új Ganz-Skoda villamosok prototípusa. Miskolc megújult villamospályáján összesen 10 ezer kilométert kell lefutnia a járműnek ahhoz, hogy hatósági engedélyt kaphasson, amellyel már utasokat is szállíthat, mondta lapunknak Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője. Hozzáfűzte, a villamosokat először üres állapotban kell tesztelni, de szimulálni kell majd az utasokkal teli állapotot is.

A további villamosok érkezése ütemezett, a tervek szerint folyamatos lesz a szállítás, 2014. évben havonta két-három villamos, az utolsó kettő várhatóan 2015. első negyedévében érkezhet meg.

A holdingtól kapott képeken a villamosok külső és belső képe látható. Ez a végleges forma, ám a színük nem ilyen lesz, hiszen még a növényi motívumok (a miskolciak szavazták meg, hogy milyen legyen) hiányoznak az oldaláról.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában