Helyi közélet

2013.03.30. 12:23

(Hó)helyzetjelentés a bánkúti sípályákról

Bánkút - Puhul ugyan, de a bánkúti sípályákat borító mintegy 80 centis hótakaró adta síelési lehetőséget még többen kihasználták az ünnep előtti szombaton, ám a forgalom meg sem közelítette a két héttel ezelőtti hétvégit, inkább csak egy gyérebb hézköznapinak felet meg.

Bánkút - Puhul ugyan, de a bánkúti sípályákat borító mintegy 80 centis hótakaró adta síelési lehetőséget még többen kihasználták az ünnep előtti szombaton, ám a forgalom meg sem közelítette a két héttel ezelőtti hétvégit, inkább csak egy gyérebb hézköznapinak felet meg.– Ha bejön a meteorológiai előrejelzés, és holnapig leesik a 35 miliméter csapadék, ráadásul a mostani hótömeg is elolvad, az az érzésem, számíthatunk érdekességekre – válaszolta érdeklődésünkre dr. Varga József a Bánkúti Síklub elnöke. – Elméletileg az ünnepek alatt is nyitva tartunk, rajtunk nem múlik, de zuhogó esőben aligha támad kedvük az embereknek itt ünnepelni. Már csak azért is kétes, hogy feljussanak, mert mint idefelé jövet ma délelőtt láttam, nem sok kell hozzá, hogy a Hámori-tó melleti utat is elöntse a víz, kétséges, hogy járható lesz. A hó vastagsága ugyan még egy jelentősebb esőzést is kibírna, ha aztán jelegesedésnek indulna, de épp ez az, amivel nemigen „hitegetnek”. De okozott már mostanában meglepetést az időjárást, hátha ezúttal kedvez nekünk, és a síelés többi szerelmesének. Reménykedjünk! – tette hozzá az elnök.

- ÉM-SzK -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában