Helyi közélet

2013.03.14. 18:53

Hajdu Mariann lett az Év újságírója

Miskolc - Az Észak-Magyarország Év újságírója díját Hajdu Mariann, lapunk szerkesztő-újságírója vehette át.

Miskolc - Az Észak-Magyarország Év újságírója díját Hajdu Mariann, lapunk szerkesztő-újságírója vehette át.Március 15-e a Szabad sajtó napja, ebből az alkalomból minden évben megválasztjuk szerkesztőségünkben az Év újságíróját. Az idén Hajdu Mariann vehette át ezt az elismerést Bujdos Attilától, lapunk főszerkesztő-helyettesétől. Mariann tavaly is megkapta ezt az elismerést, akkor az önkormányzattól. Írásai várospolitikai, önkormányzati témákban íródnak.

„Az életből jövő témákkal foglalkozik, olyan ügyekkel, amelyek a városlakókat leginkább érintik” – méltatta a díjazottat Bujdos Attila. Kiemelte kitartását, azt, hogy képes kivárni egyes témákban, amíg információt kap, ennek megszerzése ugyanis manapság nem könnyű feladat „Jól, érdekesen, olvasmányosan ír. ” – tette hozzá.

„Örültem az elismerésnek, hiszen mindig is az újságírás érdekelt, mégha próbáltam is az ellen tenni, hogy erre a pályára lépjek, ezen a pályán maradjak” – ezt már Hajdu Mariann mondta. „Édesapám, húgom is újságíróként dolgozott, de nem akartam követni őket. Voltam babysitter New Yorkban, dolgoztam Japánban, próbálkoztam tévézéssel, elvégeztem sok-sok tanfolyamot, még modelloktatáson is részt vettem, tanítottam általános iskolában. Ez utóbbival kezdődött... A bükkaranyosi általános iskolában tanítottam, amikor az egyik történelemkönyv illusztrációs fotóján a diákok megláttak egy hajléktalant, akiről tudták, valamikor a településen élt. Úgy gondoltam, érdekes a történet, meg kellene írnom. Megírtam. A cikk megjelent az Új Hírnök című újságban. Igazából onnan, 1993-tól számolom, hogy a pályán vagyok. Az ÉSzak-Magyarországnál pedig 2003-ban kezdtem el dolgozni” – mesélte.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában