Helyi közélet

2013.03.16. 15:17

Folyamatosan javul az utak állapota

A Dunántúlon jelentősen mérséklődött a szél ereje, így a közútkezelő munkagépei folyamatosan és hatékonyan tudnak dolgozni az utak megtisztításán, az elzárt települések és az alsóbbrendű útszakaszok felszabadításán.

A Dunántúlon jelentősen mérséklődött a szél ereje, így a közútkezelő munkagépei folyamatosan és hatékonyan tudnak dolgozni az utak megtisztításán, az elzárt települések és az alsóbbrendű útszakaszok felszabadításán.A szakemberek folyamatosan dolgoznak, még most is vannak olyan települések, amelyeken szünetel az áram- vagy a vízellátás, közölte szombaton 13 órakor Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Közutakon megközelíthetetlen, vagy nehezen megközelíthető település még négy (Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy és Veszprém) megyében közel 20 települést érintően van.

Lezárt utak is vannak az érintett térségekben: Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyékben.

Az áramellátás is folyamatosan kezd helyreállni. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 22 település, Hajdú-Bihar megyében 1 település, Komárom-Esztergom megyében 2 település, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 76 település, Veszprém megyében 2 település érintően zajlanak még a munkálatok.

A vízszolgáltatás helyreállítása pedig már csak egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen van folyamatban.

Fejér megyében a főutak szombaton délelőtt felszabadultak. Továbbra is téli útviszonyokra kell felkészülniük a közlekedőknek. Ideiglenesen a 81-es főúton Magyaralmás és Söréd között műszaki mentések miatt még kisebb fennakadásokra lehet számítani.

Komárom megye déli részén a megyei védelmi bizottság döntése alapján még öt járás területén – Kisbér, Komárom, Oroszlány, Tata és Tatabánya – van érvényben közlekedési tilalom.

Az M1-es autópálya Hegyeshalomig tartó pályaszakasza járható, és bár a másik pályatesten is elindult a forgalom, ott a tűzoltók még műszaki mentéseket hajtanak végre, valamint az útfelület síkosságmentesítését végzik a szakemberek, tette hozzá Petrócz Tímea.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában