Helyi közélet

2013.03.12. 12:58

Agrárkamarai küldöttgyűlés

Miskolc - Feladata lesz többek között a termelő és feldolgozó ágazatok között együttműködés segítése.

Miskolc - Feladata lesz többek között a termelő és feldolgozó ágazatok között együttműködés segítése.A megyei Agrárkamara március 9-én tartotta küldöttgyűlését, melyen többek között megválasztották a szervezet tisztségviselőit és küldötteit - tudtuk meg Szabadfalvi László kabinetvezetőtől a keddi sajtótájékoztatón a kamara székházában. Az elnök Taskó József lett, aki eddig megbízott vezetőként látta el ezt a funkciót. A mezőgazdaságért Szaniszló János, az élelmiszeriparért dr. Osvay György, a vidékfejlesztésért Zay Adorján, a mikro-, kis- és középvállalkozásokért Hajdú László alelnök felel - hangzott el a tájékoztatón. A március 18-án esedékes országos küldöttgyűlésre 15 küldöttet választottak és rögzítették a megyei szakmai vezetők személyét is.

Duplája lehet

A megyében mintegy 10 ezer főnél tart a kamarai regisztráció, becslésük szerint ennek duplája lehet a végleges létszám - mondta el Szabadfalvi László. Országosan a várható regisztráltak száma elérheti a 200 ezret, a törvény alapján jogi személyiséggel az országos kamara rendelkezik majd a megyékben igazgatóságok lesznek, melyek feladatai lesznek többek között a termelő és feldolgozó ágazatok között együttműködés segítése, a térség munkaerőhelyzetének javítása, a munkaerő elvándorlás csökkentése, a helyben maradás támogatása - összegezte a kabinetvezető.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában