Helyi közélet

2013.03.13. 18:21

A magzatot is megölte a sógornőjével együtt

Miskolc, Ózd - Fegyházban letöltendő 15 év szabadságvesztésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Miskolci Törvényszék dr. Czibrik Attila vezette tanácsa szerdán azt az ózdi férfit, aki még 2007-ben késével megölte öccse élettársát, s vele együtt annak magzatát is.

Miskolc, Ózd - Fegyházban letöltendő 15 év szabadságvesztésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Miskolci Törvényszék dr. Czibrik Attila vezette tanácsa szerdán azt az ózdi férfit, aki még 2007-ben késével megölte öccse élettársát, s vele együtt annak magzatát is.A férfi ellen korábban már eljárt a törvényszék jogelődje, a megyei bíróság, ám bizonyítottság hiányában felmentette az emberölés vádja alól, amit a Debreceni Ítélőtábla is helyben hagyott, így az jogerőre emelkedett.

A főügyészség azonban új bizonyítékokat szerzett be - mások mellett a vádlott öccsének és anyjának terhelő vallomását, akik a korábbi eljárás során mentességükre hivatkozva nem tettek vallomást - és perújítást kezdeményezett.

A korábbi és az újonnan beszerzett bizonyítékok alapján a törvényszék megalapozottnak tekintette a fűügyészség által emelt vádat, s a - korábban már nemi erőszakért és garázdaságért is többször elítélt - férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek.

A vádlott a bűncselekmény előtt néhány évvel korábban szüleivel, két öccsével és egyikük élettársával együtt költözött Putnokról Ózdra, mert egy a családja, és egy másik, garázda életviteléről közismert putnoki család között a viszály végérvényesen elfajult. A vádlott családja Ózdon megvetette a lábát, de a férfi életét felforgatta testvére élettársa, aki második gyermekét várta, akivel a harmadik trimeszterben, a nyolcadik hónapban járt.

Tanúk vallomása alapján sikerült a férfi bűncselekmény napján tett mozgását rekonstruálni. Eszerint a vádlott délelőtt Putnokra vonatozott, majd visszafelé konfliktusba keveredett a jegyellenőrrel. A vonatról feszült állapotban szállt le, s mikor hazament - ismeretlen okból - összekaszabolta, szurkálta, vagdalta sógornőjét, majd elmenekült. Testvére az ajtóban futott össze vele, aki az eljárás során azt vallotta ekkor a vádlottnál volt a véres kés is, ami az eljárás során egyébként nem került elő. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért, illetve az ítélet enyhítése végett fellebbezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában